Weer actie tegen turbines Wieringermeer

Datum:
  • dinsdag 18 februari 2014
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Hollands Kroon - 'Wind op land  item verkiezingen'

    Mike Deutekom m.deutekom@hdcmedia.n1

    De tegenstanders van het Windpark Wieringermeer willen dat het plan onderdeel wordt van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. 

    Veel politieke partijen willen hun vingers in de aanloop naar de verkiezingen niet meer branden aan het onderwerp, zo stellen de tegenstanders. Daarom willen ze proberen het Windpark op de agenda te houden. „Een aantal politieke partijen hebben zich bij de omwonenden gemeld met hulp en ondersteuning. Verder woedt ook de landelijke discussie volop rond de slag van wel duizend euro per jaar enorme impact op woon- en leefomgeving, nut en noodzaak en een opslag van wel duizend euro per jaar op de energie-rekening, veroorzaakt door onder meer windenergiesubsidies", zegt Han Lammers namens de tegenstanders.

    De actievoerders hebben naar eigen zeggen honderden medestanders die de online petitie op www.wieringermeer.geenwindturbines.nl hebben getekend. Ook de kaartenactie die begin januari is gestart loopt goed. Daarom laten zij zich ook deze week weer horen in de dorpen van de Wieringermeer en Medemblik.


    NHD





    1 reacties :

    H. Oldeboom zei

    Windmolens zijn een misdaad tegen de menselijkheid en wel om de volgende redenen:

    1. CO2, hetgeen niet uitgestoten wordt door windmolens maar wel door fossiele installaties, heeft geen invloed op het klimaat.
    2. Er is nog voor honderden, zo niet duizenden jaren, voldoende fossiele energie.
    3. Het klimaat warmt niet meer; het koelt daarentegen af.
    4. Windmolens zijn de grootste desinvesteringen van deze eeuw - ze slurpen subsidies, maken het elektrische energietransport onnodig duur en veroorzaken daardoor de meest onzinnige belasting verhogingen.

    Windmolens bestaan uitsluitend bij de gratie van de ANGST; in Nederland gevoed door de klassieke angst voor het doorbreken van de dijken c. q. overstromen van het land . Het is deze angst waar de gewetenloze politici gebruik van maken U het geld uit de zak te kloppen voor het gewin van hun vriendjes.

    Een reactie posten