PVV moet portemonnee trekken voor papierberg over windmolen

Datum:
  • woensdag 12 februari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Schagen -  De PVV mag best alle stukken over de omstreden windmolen aan de Grote Sloot hebben van de gemeente Schagen, maar dan moet ze daar wel fors voor betalen.

    Dat heeft fractieleider Dannij van der Sluijs van de PVV-fractie in Provinciale Staten van de gemeente te horen gekregen, in reactie op zijn verzoek op basis van de wet openbaarheid van bestuur. Van der Sluijs is er op zijn zachtst gezegd niet blij mee. „We kunnen alle stukken krijgen van de gemeente. In totaal dik vierduizend pagina's. Maar daarvoor moeten we dan wel een bedrag van ruim achthonderd euro aan leges ophoesten. Achthonderd euro!"

    De fractieleider zegt grote moeite te hebben met dit bedrag. „Volgens Schagen is het kostendekkend, volgens mij is het bedoeld om mensen te ontmoedigen een WOB-verzoek te doen. Wij mogen dit betalen uit ons fractiebudget en ik denk ook wel dat we dat gaan doen. Maar een particulier besluit bij zo'n bedrag wellicht zijn verzoek maar in te trekken."

    Volgens woordvoerster Natasja Verhoeve van de gemeente worden standaard legeskosten in rekening gebracht voor kopieerkosten. „Daarbij maakt het niet uit of het Wob-verzoeken zijn of niet. In de legesverordening staat dat er dan € 0,20 per kopie in rekening gebracht wordt. Bij drie of vier kopieen loont het niet éen rekening te sturen, maar hier is sprake van duizenden kopieën. De PVV kreeg overigens een keus. Als we de stukken op internet zetten kunnen ze die digitaal raadplegen en hoeven ze geen leges te betalen. Maar wel als ze alles op papier willen."

    NHD




    1 reacties :

    Anoniem zei

    De omstreden windmolen bij Grote Sloot is zo illegaal als maar kan zijn, ook Rechtbank Alkmaar heeft dat bepaald. De gemeente Schagen oordeelt echter dat zowel de rechtbank als de omwonenden ongelijk hebben.
    Verwacht mag dan worden dat het gehele dossier omtrent de molen openbaar zou zijn en de gemeente om verder elke discussie uit te sluiten behulpzaam zou zijn met het openbaar maken van de stukken.
    Raadsleden en College hebben echter wat te verbergen en daardoor maken ze het openbaar maken van de stukken zo moeilijk en kostbaar mogelijk.
    Iedere keer komt de politiek, die over het algemeen zo corrupt als de pest is, er mee weg.

    Een reactie posten