Overheid keurde wolvenverblijf goed

Datum:
  • donderdag 27 februari 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • 27 februari 2014 - ANNA PAULOWNA - Met de het wolvenverblijf van Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, was volgens de voorschriften van het Ministerie van Economische Zaken niets mis.

    Afgelopen zondag en maandag zijn twee jongetjes in het park door het hek heen aangevallen door wolven, waarna het park direct een extra hekwerk rondom het verblijf heeft gezet.

    Maar Landgoed Hoenderdaell heeft gewoon een geldige dierentuinvergunning, afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

     ,,Om die vergunning te krijgen moeten alle verblijven voldoen aan de eisen die gebruikelijk zijn voor het soort dier’’, zegt Marian Bestelink, woordvoerster van het Ministerie van Economische Zaken.

    NHD



    2 reacties :

    Anoniem zei

    De overheid kan wel iets goedkeuren maar de eigenaar blijft altijd is verantwoordelijk. En wie zegt dat het hek, toen het goedgekeurd werd nog in dezelfde staat was als op het moment toen het kind naar binnen getrokken werd?

    Anoniem zei

    "Maar Landgoed Hoenderdaell heeft gewoon een geldige dierentuinvergunning, afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)".

    Aldus Marian Bestelink van het Ministerie van Economische Zaken.

    Hoe kan Hoenderdaell een geldige dierentuinvergunning hebben terwijl de gemeente, eerst Anna Paulowna en nu Hollands Kroon, altijd heeft volgehouden dat Hoenderdaell geen dierentuin is maar een Fazanterie???????????????
    Dit werd door de wethouders verteld omdat het bestemmingsplan niet in een dierentuin voorzag.

    Zouden voormalig wethouder V.d.Laan en huidig wethouder Franken de burgers van de gemeente altijd voorgelogen hebben?
    Volgens de gemeentelijke traditie ligt dat wel in de lijn der verwachtingen, immers er is geen politicus in de gemeente die ooit de waarheid vertelt en zeker V.d.Laan en Franken niet, die hebben hun eigen (dubbele) agenda.

    Ben benieuwd of de rest van de politiek vragen over dit heikele onderwerp zal stellen.

    Een reactie posten