Jaap Nawijn slaapt amper op zijn ark

Datum:
  • zaterdag 15 februari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon - hij is er  'eigenlijk nooit' en de boot is een 'postadres'.


    Martijn Gijsbertsen m.gijsbertsen@hdcmedia.nl

    Burgemeester Jaap Nawijn (61) van Hollands Kroon overnacht nauwelijks op de woonark, die de gemeente voor 800 euro per maand in Van Ewijcksluis voor hem huurt. 

    Zo blijkt uit opgevraagde rittenstaten en buurtonderzoek door deze krant in het Polderse dorpje (circa 220 inwoners).

    VVD'er Nawijn, die na zijn benoeming binnen een jaar in Hollands Kroon moest komen wonen, is per 1 februari 2013 ingeschreven aan de Van Ewijcksvaart. Uit kilometerdeclaraties blijkt dat hij de eerste acht maanden slechts 23 nachten op de woonboot heeft geslapen. Op andere werkdagen vertrok hij vanuit Ouderkerk aan de Amstel, waar hij met zijn man een huis heeft. Dat staat al jaren voor een miljoen te koop.

    Omdat het declaratiesysteem in Hollands Kroon intussen is veranderd, is lastig na te gaan of dat het laatste half jaar ook zo is geweest. Buren en dorpsgenoten in Van Ewijcksluis winden er geen doekjes om: hij is er 'eigenlijk nooit' en de boot is een 'postadres'.

    Daarmee lijkt de geschiedenis rond Nawijn, die desgevraagd niet wil reageren, zich te herhalen. Als burgemeester van Heemskerk (2007-2012), kreeg hij een jaar lang tweeduizend euro per maand voor een appartement waar hij amper gebruik van maakte.

    ___________________________________________________

     'Ik lig niet naast hem in bed' 

    Hollands Kroon - „Dat de burgemeester aanvankelijk weinig in Van Ewijcksluis
     was, is omdat hij zich daar nog moest settelen. Of dat de laatste maanden ook
     zo is, weet ik niet en ik zie de noodzaak niet daar informatie over te geven.
    Waar de burgemeester slaapt, is privé. Ik lig niet naast hem in bed om te
    controleren of hij op de woonark is of niet."

    Zo reageert gemeentewoordvoerster Chantal Kolleman op vragen van deze krant
    . We willen weten waarom VVD-burgemeester Jaap Nawijn van Hollands
     Kroon in de eerste acht maanden slechts 23 dagen — op de door de gemeente
     á 800 euro per maand gehuurde boot in Van Ewijcksluis heeft overnacht.
     En of hij er, zoals buren zeggen, nog zelden komt.

    Kolleman vertelt dat sinds september, toen het declaratiesysteem van Hollands
     Kroon is veranderd, kilometers die Nawijn maakt worden gerekend vanuit
     Van Ewijcksluis.

    „Behalve wanneer hij naar Den Haag, Brussel of elders gaat en zijn eigen huis
     in Ouderkerk aan de Amstel dichterbij is." Dat is in 2013 op zeven data
     gebeurd. „Dat scheelt de gemeente kilometergeld." Maar: „Ingediende declaraties
    staan los van waar is overnacht."

    ____________________________________________________________

    NHD



    3 reacties :

    Anoniem zei

    De arrogantie van het ambtenarenapparaat kent geen grenzen. De uitspraak van Kolleman is van een dusdanig bedroevend niveau dat alleen ontslag op staande voet op z'n plaats is.
    Als deze trol in opdracht van de coalitie deze uitspraak heeft gedaan is het nog erger gesteld met Hollands Kroon als de meeste mensen vermoeden, immers dan lijkt het er op dat de coalitie probeert het declaratiegedrag van de burgemeester met de mantel der liefde te bedekken.
    We moeten maar afwachten hoe het er met de aanstaande verkiezingen aan toe zal gaan, worden de stembureaus zoals gewoonlijk bemand door onafhankelijke burgers of worden nu de ambtenaren in opdracht van de coalitie in de bureaus geplaatst?????

    Anoniem zei

    Als de ark verkocht is(en dat is bijna zeker) kan het hele verhaal weer opnieuw beginnen, weer onkosten wegens verhuizing en inrichting.
    Normaal gesproken wordt een woning gehuurd voor bepaalde of onbepaalde tijd en niet dat een woning bij wijze van spreken de volgende dag verkocht kan worden zoals nu het geval is.
    Wie de huur van de ark in Van Ewijcksluis heeft geregeld snapt er helemaal niets van en mede door dit zeer ondeskundig optreden worden de inwoners van HK weer op onkosten gejaagd.

    Sam Kooy zei

    Je kunt er stellig vanuit gaan dat Kolleman niet met Nawijn in bed wil om te voorkomen dat ze nóg meer zicht krijgt in zijn doen en laten. Zeker is dat de raadsleden een zeer zwijgende meerderheid vormen in de raad van HK, geen woord durven reppen over de voorzitter die allen, kijkend over zijn brilletje, wel zo ongeveer in zijn broekzak heeft. Wanneer, volksvertegenwwordigers van HK, doen jullie eindelijk eens je mond open ? Wanneer wordt er zorggedragen voor een portie openheid, de zo geroemde transparantie en een fikse portie eerlijkheid t.o.v. de burgers van HK ? Laat je potv....... eens horen en gooi die schroom van je af !

    Een reactie posten