Houten plakbord moeten partijen zelf regelen

Datum:
  • donderdag 6 februari 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Campagne voeren? Dat is toch een strijd, liefst met het mes op tafel?

    Wat Lada-lijsttrekker Rob Ravensteijn betreft mag het debat best hard worden gevoerd, maar moeten partijen in Hollands Kroon voordat 'verkiezings tijd' aanbreekt in praktische zin juist samenwerking zoeken.

    „De houten borden, waarop alle partijen hun posters konden plakken, zet de gemeente niet meer neer. Ze wil niet meer opdraaien voor de kosten van opslag en het heen en weer slepen daarvan", aldus de Winkeler Lada-voorman. Een meerderheid van de fractievoorzitters heeft met die maatregel ingestemd. 

    Omdat partijen worden geacht hun eigen promotie te regelen — de gemeente zorgt vooraan alleen voor een verkiezingskrant, debatten en driehoeksborden — bepleit Ravensteijn eendracht en samenwerking. „Lada heeft geopperd om plakzuilen in het beheer van dorpsraden te geven en politieke partijen bij verkiezingen zes weken voorrang in het gebruik te verlenen. Daarover hebben we niks meer vernomen."

    De Lada-leider vindt het eigenlijk te zot voor woorden dat iedere partij nu op eigen houtje Plakplaatsen en andere ontheffingen voor verkiezingsactiviteiten moet regelen. „Wanneer we daar gezamenlijke afspraken over maken en één keer groen licht vragen, hoeven ambtenaren zich niet negen keer te buigen over verzoeken of vergunningen van iedere partij. Dat is zó op niks af bezig zijn."

    NHD







    1 reacties :

    Anoniem zei

    Zo worden de ambtenaren in HK bezig gehouden.
    Je kunt het ook zien als een sociale werkplaats, maar dan met te duur betaalde arbeiders.

    Een reactie posten