Franken stapt uit 'verslavende' politieke arena

Datum:
  • vrijdag 7 februari 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Breezand - „Politiek is verslavend. Je kunt eeuwig doorgaan, maar ik heb de keuze gemaakt om af te kicken. Het wordt tijd voor een ander."


    Martijn Gijsbertsen 


    Met die woorden maakt Lia Franken, CDA-wethouder in Hollands Kroon, duidelijk dat zij de politieke arena na de verkiezingen op 19 maart - het moment wanneer een nieuw college is gevormd - vaarwel zegt.

    De 58-jarige Breezandse kwam twintig jaar geleden in de gemeenteraad van Anna Paulowna en is sinds 2002 wethouder. Eerst inde Polder, later in de fusiegemeente van Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. „Het wethouderschap is meer dan een normale baan van veertig uur in de week", aldus de vrouw, die is geboren in Bergen op Zoom en in de Polder kwam wonen doordat ze is getrouwd met een ex-marine-man.

    „Meerdere malen heb ik mezelf afgevraagd of ik daarvoor nog zo veel tijd wil vrijmaken. Nu ik voor mezelf de knoop heb doorgehakt dat ik me ga richten op een leven na de politiek. Nu ga ik me bezinnen: bekijken wat me leuk lijkt en afstrepen wat me niks lijkt." De wethouder, die met de herindeling en het transformatorstation niet de makkelijkste dossiers onder haar hoede heeft, blijft CDA-lid.

    „Op afstand. Wisecracken (orakelen, red.) vanaf de achterbank is niks voor mij."

    NHD




    7 reacties :

    Sam Kooy zei

    Uit de commentaren - ook van weleer - heb ik wel begrepen dat Franken niet bepaald populair was in haar oude gemeente Anna Paulowna. Ik denk dat dit nog voorzichtig is uitgedrukt. Ik heb ook begrepen dat e.e.a. onveranderd is gebleven. Het lijkt er dan ook op dat zij een juiste beslissing heeft genomen en dat dit velen in AP tot tevredenheid zal stellen. Alleen is dit tijdstip dan n.m.m. vele jaren te laat gekomen. Een goed voorbeeld voor haar direkte collega's !

    Anoniem zei

    De plaatsjes zijn al verzameld / 'verdiend' in de afgelopen jaren (afstrepen wat me niets lijkt). Zo gaat dat.
    Er is vast wel een plaatsje bij HVC als er niets overblijft.

    Anoniem zei

    Incapabel als ze is had ze nooit de politiek in moeten gaan, ze heeft zich overschat, maar ze zal er wel niet slechter van zijn geworden.
    Ben benieuwd wie het CDA nu weer naar voren schuift.

    Anoniem zei

    Valt niet zo moeilijk in te schatten wie haar op zal gaan volgen, de heer R.T.B. Visser staat al te trappelen van ongeduld. Even een mooi verslag maken over het deklareren van de burgemeester en de weg voor hem is geplaveid met rozen.

    Anoniem zei

    Kan iemand de inwoners van HK duidelijk maken wat voor goeds wethouder Franken voor eerst de gemeente Anna Paulowna en nu Hollands Kroon heeft gedaan.
    Wel is bekend dat de gemeentelijke belastingen in haar periode fors zijn gestegen, veel meer dan het landelijk gemiddelde.
    Verder valt er buiten alleconflicten met inwoners die ze heeft veroorzaakt weinig te melden.

    Anoniem zei

    Nou, kunnen wij ook eindelijk van dit gedrocht afkikken.

    Wat een monster.

    De laatste keer zag ik haar in een bus van RTV NH zitten. Hoe ze de mensen
    uit de moerbeek (trafostation) aankeek! Als ze een bijl in haar handen had gehad
    waren er doden gevallen.

    Gelukkig dat ze weggaat. Ze doet me aan mijn overgrootmoeder denken.

    Anoniem zei

    Liander heeft vast wel een stoel klaar staan.

    Een reactie posten