Burgemeester Nawijn blijft volgens declaratieonderzoek binnen de lijntjes

Datum:
  • zaterdag 22 februari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • 21 februari 2014 -  HOLLANDS KROON - Hij is met zijn declaraties en vergoedingen keurig binnen de lijntjes van wat wettelijk is toegestaan gebleven.
    Burgemeester Jaap Nawijn (61) van Hollands Kroon heeft volkomen rechtmatig gehandeld en niks verkeerds gedaan.


    Tot die slotsom komt EFK Interim-management en advies uit Alkmaar, dat in opdracht van de gemeentelijke ’rekenkamer’ de afgelopen dagen alle bonnen van de VVD-burgemeester heeft doorgespit. 

    Het onderzoek volgde op berichtgeving in het Noordhollands Dagblad dat Nawijn in zijn eerste jaar als burgemeester bijna 24 mille aan declaraties en vergoedingen had opgestreken. En hij daarvan na publicatie zo’n 3700 euro aan onterecht ontvangen reiskosten terugbetaalde.

    De meerderheid van de gemeenteraad spreekt, nu het rapport op tafel ligt, haar vertrouwen in de burgemeester uit en ziet geen reden te twijfelen aan zijn integriteit. Ook ziet de raad geen aanleiding tot het doen van nader onderzoek of bespreking van de uitkomsten.

     Het adviesbureau beveelt Hollands Kroon wel aan om bij de start van een nieuw college af te spreken wat wenselijke grenzen zijn aan bestuurskosten. Etentjes ter voorbereiding op raadsvergaderingen waren ook door Nawijn gedeclareerd.

    NHD










    6 reacties :

    Anoniem zei

    Het was ook wel te verwachten dat er helemaal niets aan de hand zou zijn.
    Wel een paar duizend euro terugbetalen omdat je als burgemeester gesnapt bent vanwege foutief declareren maar na "zorgvuldig absuluut onafhankelijk onderzoek" blijkt er toch nelemaal niets aan de hand.
    De politiek is niet serieus meer te nemen.

    Anoniem zei

    Alle dieven, rovers, inbrekers, overvallers, fraudeurs, zakkenrollers in Nederland opgelet!!!!!!!!!!!!!!!!
    Alles is toegestaan, maar als je betrapt wordt betaal je de buit terug en daarmee is de kous ook af.
    De rechters zullen het rustig krijgen.

    Anoniem zei

    Een alleszeggende kop in de Yelegraaf over witte boorden criminaliteit.

    Nederland speeltuin voor witteboorden-crimineel
    Smeergeld uit de polder.

    Nederland is niet meer of minder corrupt dan de ergste bananen republiek, alleen willen veel mensen dat nog steeds niet inzien. Politici weten het wel maar die houden wijselijk hun mond.

    Anoniem zei

    Van een bedrijf zoals EFK, dat moet bestaan van opdrachten uit de gemeente kan en mag niet verwacht worden dat ze onafhankelijk zijn, immers als de uitslag van het onafhankelijke onderzoek niet naar het zin is van de opdrachtgever(dus de gemeente HK) dan kan het bedrijf in het vervolg geen verdere opdrachten van de gemeente meer verwachten.
    Dus de conclusie dat het een onafhankelijk onderzoek betreft klopt van geen kant.
    Dit onderzoek is bedoeld om de burger zand in de ogen te strooien en niets anders.

    Anoniem zei

    En die corruptie moet betaald worden; daarom zijn wij een land (geen natie) met een onmogelijke belastingdruk.

    Sam Kooy zei

    Teveel geinde declaratie's. En als de grond hem onder de voeten te heet wordt: paar duizen eur's snel terugstorten in de gemeentekas. Noemt men dat tegenwoordig geen fraude meer ? Nee natuurlijk niet. Gewoon wegmoffelen. Eén telefoontje naar die onderzoekscommissie en de zaak is toch beklonken. Ze doen daar niet anders en weten de weg wel te bewandelen.

    Een reactie posten