Alkmaars bureau doet onderzoek naar declaraties burgemeester Nawijn

Datum:
  • woensdag 12 februari 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Rapport kwestie van weken

    Martijn Gijsbertsen m.gijsbertsen@hdcmedia.n1

    Het onderzoek naar declaraties en vergoedingen van VVD-burgemeester Jaap Nawijn (61) van Hollands Kroon is gestart. EFK Interim-management en advies uit Alkmaar is recent als externe controleur door de gemeente in de arm genomen en intussen met de klus aan de slag gegaan. De geschatte kosten voor het uitpluizen van de bonnen door het bureau bedragen 3300 tot 4200 euro. EFK is gekozen uit meerdere kandidaten die door Hollands Kroon om een offerte zijn gevraagd.

    Verkiezingen

     De auditcommissie, de 'rekenkamer' van de gemeente, hoopt dat het onderzoek voor de verkiezingen op 19 maart tot een rapportage en duidelijkheid leidt.

    „Afhankelijk van de ingewikkeldheid is het onzeker hoelang een en ander duurt. Er is geen harde deadline, maar iedereen is erbij gebaat dat dit zo snel mogelijk wordt afgerond", meent commissievoorzitter Reginald Visser (CDA).

    „We praten eerder over weken dan maanden", weet PvdA-raadslid Fijko van der Laan, die ook in de auditcommissie zit. ,,Dus ik neem aan dat de uitkomsten voor 19 maart op tafel kunnen liggen." Nawijn is in verlegenheid gebracht door publicaties in deze krant. Daarin is gemeld dat de burgemeester in zijn eerste jaar bijna. 24 mille aan declaraties en vergoedingen opstreek.

    Van dat bedrag stortte hij 3700 euro terug in de gemeentekas. Dat bedrag had Nawijn ontvangen voor privébezoeken aan zijn man in Ouderkerk aan de Amstel, terwijl Hollands Kroon een woonark in Van Ewijcksluis voor hem huurt.

    NHD







    2 reacties :

    Anoniem zei

    Er wordt onderzoek verricht naar de bestaande bonnetjes, maar wie kan garanderen dat er in de tussentijd geen bonnetjes zijn verdwenen?
    Helemaal niemand, Nawijn wordt gewoon gedekt door zijn maatjes, dit zijn slechts achterhoede gevechten die niets meer om het lijf hebben.

    Anoniem zei

    De geschatte kosten...Eerder weken dan maanden...Uitpluizen van de bonnen...Externe controleur...4200,00 euro/TWEEENVEERTIGHONDERD EURO...Auditcommissie...Privébezoeken aan zijn man...De klus...Afhankelijk van de ingewikkeldheid...Nawijn.........................................................................................................................................................................................................................................................


    Als mijn kinderen iets ouder zijn moet ik dit aan ze uit gaan leggen. Dat zal dus niet lukken.

    Een reactie posten