Verbazing over verhaal schoollocatie Slootdorp

Datum:
  • donderdag 16 januari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon - Slootdorp -  'Ouders niet serieus genomen'

    Mike Deutekom 

    Met verbazing hebben Minke Haringa en Barry van Minnen het verhaal met wethouder Jan Steven van Dijk gelezen over de locatie van het nieuwe schoolgebouw in Slootdorp. Het duo, dat namens bezorgde ouders uit het dorp spreekt, wil de locatie van de huidige school De Zaaier geschrapt zien als plek voor een nieuw schoolgebouw.

    Van Dijk wil wel vragen bij de provincie of de school net buiten de dorpsgrens bij de sportvelden gebouwd mag worden, maar stelt bij een negatief antwoord op die vraag verder te gaan bij De Zaaier. Daar komt bij dat Van Dijk voor juli duidelijkheid wil van de provincie. Lukt dat niet, ook dan wordt er ingezet op nieuwbouw op de plek van De Zaaier.

    „Wethouder Van Dijk neemt de bezorgde ouders en betrokken uit Slootdorp totaal niet serieus. De ernstige zorgen die de ouders en betrokkenen gedurende lange tijd met zich meedragen hebben geleid tot een petitie die door 377 van de circa 400 aangesproken dorpsbewoners is ondertekend. Aan het statement in de petitie geeft de wethouder totaal geen gehoor", vinden de ouders. De ouders vinden de locatie van De Zaaier onder meer ongeschikt vanwege de drukke, nabijgelegen Westerterpweg. Ook zijn, bij De Zaaier maar 22 parkeerplaatsen mogelijk, en is de bereikbaarheid door de krappe straten slecht, zeker als er in plaats van de huidige 35 leerlingen van De Zaaier er straks 170 kinderen naar de school worden gebracht.

    NHD

    2 reacties :

    Anoniem zei

    Hollands Kroon en burgerparticipatie? Hollands Kroon en transparant?

    Veel mensen zullen denken dat de politici maar wat uit hun nek lopen te kletsen want in HK begrijpt alleen de coalitie het woord transparant en burgerparticipatie.
    De gewone burger wordt keer op keer door de politiek genegeerd en in de kouw gezet al zou je dat dan weer niet zeggen bij het zien van de energierekening van de burgemeester die met dat gebruik een heel dorp kan verwarmen.

    Anoniem zei

    Nou hup, massaal klacht indienen tegen de wethouder op grond van 9:1 Awb en zelf dan maar de Provinciale Staten benaderen. Kies iemand die een partij vertegenwoordigd die dergelijke belangen interessant vindt, en misschien valt er nog wat te porren.

    Een reactie posten