Uitlevering Pool en uitbuiting migranten

Datum:
  • zaterdag 25 januari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Noordkop - Het interventieteam van Kompas Noordkop, dat huisvesting en arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten controleert, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan boerenbedrijven in Middenmeer en Slootdorp. 

    Liset van Ravenzwaaij

    Op het bedrijf in Middenmeer beschikten sommige Poolse arbeiders niet over een zorgverzekering. Ook werden zij onder het wettelijk minimumloon betaald, zonder te beschikken over een loonstrook. De huisvesting - in een tot logiesruimte verbouwd gedeelte van een schuur (met vergunning) en drie woonunits bij een boerderij in Middenmeer was wel in orde. Een man werd uitgeleverd aan Polen, om daar een nog openstaande gevangenisstraf uit te zitten. Vier arbeiders zijn ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA).

    Daarnaast controleerde het interventieteam zeven woonunits op het erf bij een bollenbedrijf in Sloot-dorp. De daar woonachtige tien Poolse arbeidsmigranten zijn op de locatie ingeschreven in de GBA. Inmiddels werken zo 'n achtduizend arbeidsmigranten uit Midden-en Oost-Europa in de Noordkop.

    NHD


    1 reacties :

    Anoniem zei

    En hier in Nederland lopen bijna 1 miljoen mensen van de steun te trekken!!

    Wie gaat mij dit uitleggen?

    Een reactie posten