PVV: tarief waterschap ’onaanvaardbaar’

Datum:
  • woensdag 29 januari 2014
  • in
  • Categorie:
  • Noordkop - 29 januari 2014 - DEN HELDER - De PVV-statenfractie schrikt zich een hoedje van de torenhoge waterschapslasten.

    ED DEKKER

    ’Onaanvaardbaar’ noemt de partij de extreme tariefstijging.


    Aan Gedeputeerde Staten zijn vragen gesteld. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stuurt de inwoners boven het Noordzeekanaal deze week een gepeperde rekening voor waterveiligheid, waterzuivering en wegenonderhoud, de belangrijkste taken.

    De heffing stijgt in 2014 gemiddeld met 6 procent, variërend van 3,3 tot 11,3 procent. De verhoging van 6 procent is 2 procent boven het ’absolute maximum’ dat het waterschapsbestuur eerder vastlegde.

    De schuldenlast van Hollands Noorderkwartier stijgt dit jaar tot 557 miljoen euro. In 2020 zal dat liefst 650 miljoen zijn. ’Absurd hoog’, stelt de PVV.

    Fractievoorzitter Dannij van der Sluis vindt dat burgers ’in deze tijd van dalende koopkracht’ niet mogen worden opgescheept met extra zware lasten.

    De PVV wil weten hoe de schuldenlast zo hoog kon oplopen en vraagt GS een overzicht van alle kosten en baten van de afgelopen zeven jaar.

    Het waterschap moet zich beperken tot zijn kerntaken, stelt de partij. Andere taken, zoals deelname aan natuurprojecten, moeten worden afgestoten.

    NHD




    1 reacties :

    Anoniem zei

    Alleen de PVV in Nederland schijnt zich nog druk te maken om de burgers in dit land, de overige partijen doen alsof ze gek zijn en kan het niets schelen dat de mensen die op hen hebben gestemd uitgeknepen worden door falende overheden.

    Een reactie posten