PVV eist inzage in kosten omstreden windmolen Sint Maartensbrug

Datum:
  • zondag 5 januari 2014
  • in
  • Categorie: ,


  • SINT MAARTENSBRUG - De Provinciale Statenfractie van de PVV wil van de gemeente Schagen weten wat al het juridisch gesteggel over de omstreden windturbine aan de Grote Sloot 158 bij Sint Maartensbrug heeft gekost.

    Ook wil de partij inzage in alle correspondentie die over de molen is gevoerd. De PVV doet hiertoe een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur, waarmee mensen overheden kunnen dwingen gegevens openbaar te maken.

    Zoals bekend heeft de rechter eind vorig jaar bepaald dat de molen weg moet omdat hij in strijd is met de regels. Schagen had er geen toestemming voor mogen geven, aldus de rechtbank. Daarmee kregen omwonenden hun gelijk.

    De fractieleider van de PVV richt zijn pijlen ook op wethouder Sigge van der Veek, die betrokken is bij een bedrijf dat een windmolen exploiteert. Van der Sluijs wil inzage in de vergunningen voor deze molen. En vraagt aan de gemeente bovendien een overzicht van de nevenfuncties van Van der Veek en het geld dat hij daarmee verdient. Waarom de PVV zo geïnteresseerd is in de bijverdiensten van de wethouder meldt Van der Sluijs niet.

    Uit het lood Van der Sluijs stelt dat uit onderzoek is gebleken dat de molen aan de Grote Sloot uit het lood staat. Daardoor zou hij onveilig zijn voor omwonenden. De gemeente ontkent dat de molen scheef staat, maar heeft dit volgens de PVV niet met rapportage onderbouwd. Van der Sluijs wil dit rapport, als het er is, alsnog zien.



    NHD








    1 reacties :

    Anoniem zei

    Dat de PVV door de rest van de politiek gedemoniseerd wordt is begrijpelijk, immers het is de enige partij die de corruptie in Nederland aan de kaak stelt en daar houden corrupte politici nauurlijk niet van.

    Het wordt tijd dat bij de kiezer de ogen eens open gaan. De strijd om de autonomie is al verloren, Brussel bepaalt sinds december alles in Nederland, en de strijd tegen corrupte politici gaat ook verloren worden als de kiezer blijft stemmen op de "oude politiek".

    Een reactie posten