Onderzoek naar blootstelling omwonenden aan landbouwgif

Datum:
  • woensdag 29 januari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • 29 januari 2014 - MIDDELBURG - De Gezondheidsraad vindt onderzoek nodig naar de mate waarin omwonenden van landbouwpercelen worden blootgesteld aan gewasbeschermingsmiddelen.

    De nationale raad heeft daarover woensdag advies uitgebracht aan de verantwoordelijke staatssecretarissen. Gezien alle onzekerheden die er op dit vlak gelden, beveelt de raad maatregelen aan om de blootstelling van omwonenden te verminderen. Daarbij draait het onder meer om betere controle op de naleving van de regels door agrariërs en het instellen van spuitvrije zones.
    Onlangs kwam aan het licht dat bewoners van het Zeeuws-Vlaamse Overslag al jaren gezondheidsklachten hebben, die volgens hen zijn te relateren aan het gebruik van het middel monam door een bloemenkweker in het dorp. Dat middel wordt volgens de provinciale statenfractie van Groenlinks 'versnipperd over heel Zeeland gebruikt, met een lichte concentratie in Oost-Zeeuws-Vlaanderen en op Tholen'. De fractie heeft aangekondigd de kwestie vrijdag aan te kaarten in de Statenvergadering.

    PZC



    .

    0 reacties :

    Een reactie posten