Nieuwbouw brede school Wieringerwaard gaat door

Datum:
  • vrijdag 4 juni 2010
  • in
  • Categorie: , ,
  • 4 juni 2010 - Anna Paulowna  -  ,,Op de een of andere manier zal er nieuwbouw worden gepleegd in Wieringerwaard.’’ 

    DOOR LYDIA JAsPER

    WIERINGERWAAAD

    Het gerucht doet de ronde dat de brede school in Wieringerwaard niet gebouwd gaat worden, maar volgens wethouder Lia Franken van Anna Paulowna is dit niet aan de orde. „Op de een of andere manier zal er nieuwbouw worden gepleegd in Wieringerwaard."

    Zij begrijpt wel waar de vrees vandaan komt. „Het is lastig uit te leggen, omdat het al over zo’n tijd loopt. Eind 2008 hadden we een vlekkenplan dat duurder was dan het bouwkrediet. We wilden de School toch graag bou­wen, dus zijn we op zoek gegaan naar een partner die de bouw mogelijk kon maken."

    Die partij werd gevonden in Bouwcompagnie, onderdeel van Wooncompagnie, en in decem­ber 2008 werden er afspraken ge­maakt. „Bouwcompagnie was bereid € 350.000 in de bouwsom bij te dragen. Het totale bouw-krediet was toen 2,9 miljoen. Op dat moment werd het bouwheer­schap overgedragen aan Bouw­compagnie,"

    Toentertijd bestond er slechts een ’vlekkenplan’. In de verdere uitwerking van de plannen werd de school steeds duurder en was er sprake van budgetoverschrij­dingen. In totaal komt het dus nu op bijna vier miljoen euro.

    Voor alle gebruikers was het reden genoeg om aan cie bel te trekken, want daarmee groeit het bedrag dat bijgelegd moet worden in het project.

    Bezuinigen

     „We hebben gekeken naar de punten waar we konden bezuini­gen", legt Franken uit, die daar­mee al aangeeft dat dit weinig soelaas bood. En het is niet de be­doeling om de gebruikers voor het steeds duurder wordende project op te laten draaien. „De huurprijs moet acceptabel zijn."

    Komende dinsdag vindt er intern overleg plaats tussen Bouw­compagnie en Wooncompagnie. Op maandag 14 juni is een over­leg met alle gebruikers van de stuurgroep.

    „Wij houden ons vast aan af­spraken die in december 2008 zijn gemaakt", besluit wethouder Franken. „Doordat de bouw­som aanzienlijk hoger is dan het bedrag wat Surplus heeft gepre­senteerd – en waar dus ook des­tijds de kredieten op zijn geba­seerd – is die situatie dus veran­derd. We moeten nu aan een op­lossing werken."

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten