Miljoenenproject W'meer gestart

Datum:
  • dinsdag 28 januari 2014
  • in
  • Categorie: ,
  •  Wieringèrmeer - Werknemers van Sloopbedrijf Roy van Berkel BV hebben gisteren de brug over de Medemblikkervaart in de Flevoweg grotendeels verwijderd
    Mike Deutekom

    Daarmee is een miljoenenproject in de Wieringermeerpolder nu echt van start gegaan.

    De komende jaren worden de vele tientallen oeververbindingen in de voormalige Zuiderzeepolder onder handen genomen. Veel bruggen verkeren in een slechte staat, zeven zelfs in een zeer slechte staat, zo blijkt uit onderzoek. De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft ingestemd met een budget van bijna tien miljoen om de onderhoudachterstanden van de overspanningen aan te pakken.

    Dat geld is noodzakelijk ook, zo blijkt uit het onderzoek. Negentien bruggen, inclusief die in de Flevoweg, moeten uiteindelijk helemaal worden vervangen. Hollands Kroon gaat daarom jaarlijks acht ton opzij zetten voor dit project.

    Daarnaast wordt er vanaf dit jaar ook 220.000 euro gereserveerd voor onderhoud aan de oeververbindingen. De slechte staat van de bruggen is namelijk mede veroorzaakt door jarenlange bezuinigingen op het onderhoud door de voormalige gemeente Wieringermeer. Hollands Kroon wil deze fout niet nogmaals maken.

    Wel worden vier bruggen in de Wieringermeer op termijn 'afgewaardeerd, wat betekent dat groepen weggebruikers - zoals zwaar vrachtverkeer - deze niet meer kunnen gebruiken. Voor het verkeer dat normaal gebruik maakt van de Flevoweg rest tot medio april slechts omrijden, want zolang duurt het om de brug te vervangen. Het is nu ook drukker dan gebruikelijk op de Westermiddenmeerweg. Verkeer dat gebruikelijk over de Flevoweg richting Middenmeer rijdt, neemt nu een afslag later. Veel omrijden is het echter niet.

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten