Ik zeg het meteen maar: het klimaat laat me koud. Waarom? Omdat ik er absoluut niet van ben overtuigd dat de mens ook maar iets kan doen aan de opwarming dan wel afkoeling van de aarde. Daar is de aarde veel te eigenzinnig voor.
Ik lees de stukken van klimaatexpert Hans Labohm hier op DDS en als ik dan klaar ben met het lezen van een van zijn stukken denk ik: ja, die man heeft gelijk. Hij weet waar hij over praat. Hij fileert dagelijks ieder klimaatfabeltje dat de wereld in wordt geslingerd door mensen met bepaalde belangen.
Dus, nogmaals, het klimaat laat me koud. Overigens niet letterlijk, daarvoor had ik de afgelopen weken in de Verenigde Staten moeten zijn, waar het intens koud was (tot -60 graden gevoelstemperatuur). Daar klopten de ijsberen nog net niet op de ramen om naar binnen te mogen. Zo koud was het. Brrr.
Ik ben vandaag dan ook in een juichstemming, ook al realiseer ik me terdege dat je nooit te vroeg moet juichen. Want wat is er aan de hand? De Europese Commissie heeft besloten het wat rustiger aan te doen met de klimaatwaanzin. Lees maar:
De Europese Commissie is van plan om minder ambitieuze klimaatdoelstellingen in te stellen voor 2030. (...) Naar verwachting gaat de Europese Commissie komende woensdag presenteren dat de CO2-uitstoot in 2030 tussen de 35 en 40 procent moet zijn gedaald. Verder wordt een doelstelling van het aandeel duurzame energie van mogelijk 30 procent niet bindend voor individuele EU-lidstaten en ook blijft een doelstelling voor energie-efficiëntie uit.
Natuurlijk zijn de groene lobbybewegingen woedend. Ze gaan nu helemaal uit hun dak. Greenpeace beweert bijvoorbeeld dat de EC "de burgers en hun kinderen berooft van een schoon milieu". Haha. En GroenLinks vindt het "zwaar teleurstellend" dat de EC een stapje terug doet om lidstaten zelf de kans geven iets te doen aan "het klimaat". Hahaha.
Ik ben niet gelovig, maar als ik dat wel zou zijn, zou ik God op mijn blote knietjes bedanken dat de Europese Unie eindelijk genezen lijkt van de klimaatwaanzin van de afgelopen jaren, waarin de gloeilamp werd verboden en er een voorstel werd gedaan om de zuigkracht van de stofzuiger te beperken, om maar iets te noemen.
Hoewel, ik ben ook niet gek. Het zou me niet verbazen als de groene lobbyisten de komende jaren nog harder om verboden zullen roepen dan ooit tevoren. Nu maar hopen dat er na de Europese verkiezingen genoeg klimaatrealistische politici tegenover staan die nog geen seconde naar ze zullen luisteren.
2 reacties :
waar is(was) ook alweer de zure regen?
Hoe is het ook al weer afgelopen met de zogenaamd fosfaat vervuilende wasmiddelen?
De fosfaten zijn uit de wasmiddelen gehaald en nu overwegen de deskundigen om de oceanen en zeeen te gaan bemesten omdat de visstand terugloopt.
Een reactie posten