Zelden water over Afsluitdijk

Datum:
  • donderdag 5 december 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Den Oever - 'Risicoverhaal onder controle' 

    Martijn Gijsbertsen

    „Ga je uit van het verhaal van Al Gore (vroegere vicepresident van de Verenigde Staten, nu klimaatgoeroe, red.), dan moet de Afsluitdijk misschien wel tien meter worden verhoogd. Kijk je er nuchter tegenaan, dan is de kans haast verwaarloosbaar dat er door storm of springtij vaak grote hoeveelheden water overheen kletteren."

    Jan Nierop (50), havenmeester in Den Oever, maakt zich weinig zorgen nu Rijkswaterstaat de waterkering tussen Waddenzee en IJsselmeer plus verbindingsweg tussen Noord-Holland en Friesland niet hoger maakt, terwij1 de zeespiegel stijgt. „Als het al gebeurt dat er eens in de zoveel jaar water overheen komt, dan is dat te overzien. De risico's zijn zo klein, ze kunnen het geld beter ergens anders in pompen."

    Verkeersader 

    Vrachtwagenchauffeurs van transportbedrijf Kaan in Hippolytushoef rijden dagelijks heen en weer over de Afsluitdijk. „Het is een verkeersader van."jewelste", stelt planner Carlo Raaijmakers (46). Toch denkt hij dat Rijkswaterstaat de juiste weg bewandelt in de keuze voor een 'overslagbestendige' dijk. „Je moet niet uit het oog verliezen dat ophogen een bult geld kost. Zijn de lasten de baten waard? Wordt het eens in de zoveel tijd bar, dan gaan de slagbomen bij de sluizen dicht. Dan moeten wij daar een mouw aan passen, net als bij sneeuw"

    Sluismeester Peter van Eekelen (56) ziet er ook geen kwaad in wanneer er 'af en toe een spatje water over de dijk heen kletst'. „In al die jaren heb ik nooit een verschil in waterpeil gemerkt. Is het kritisch, dan zal de dijk afgesloten en verkeer gewaarschuwd moeten worden."

    Uitbater Alex Terpstra (44) van lunchroom Het Monument op de Afsluitdijk noemt het 'een zeldzaamheid' als er water over de dijk rolt. „Wordt het ooit heftig, dan lijkt het me lastig wanneer je daar net met je autootje overheen rijdt. Zonder gekheid: ik hoop dat ze er geen asfaltdijk van maken en de boel netjes en met veel groen afwerken. Anders zou het hele karakter van de dijk verloren gaan, dat zou vreselijk zonde zijn."

    _____________________________________

    'Risicoverhaal onder controle' 

    „Dient zich een storm aan die mogelijk leidt tot catastrofale gevolg-
    en, dan zie je dat aankomen, slaan alle parameters uit en heb je de
    gelegenheid om tijdig in te grijpen", zegt 'waddenwethouder' 
    Theo Meskers (Hollands Kroon) over het niet verhogen van de 
    Afsluitdijk. ,,Rijkswaterstaat heeft het risicoverhaal op de manier 
    zoals het nu wordt benaderd onder controle."
    ______________________________________

    Energie Award 'niet op kamer van wethouder'

    Martijn Gijsbertsen.

    Hollands Kroon - Hollands Kroon heeft Purmerend en Alkmaar, de twee anderen genomineerden, verslagen in de strijd om de zogeheten 'Award Duurzame Energieproductie 2013' voor Noord-Holland.

    Dankzij allerlei milieuvriendelijke projecten op het gebied van energieproductie wordt in de Noordkopgemeente de hoogste reductie van kooldioxide-uitstoot behaald: 4,7 ton per inwoner per jaar.

    Wethouder Theo Meskers heeft de bokaal pas uitgereikt gekregen uit handen van gedeputeerde Jaap Bond tijdens een bestuurlijk congres over duurzame energie.

    „We zijn erg trots op die prijs. Die is in onze ogen trouwens niet voor de gemeente, maar gewonnen door ondernemers die op dit terrein hun nek in Hollands Kroon uitsteken." Zo is volgens Meskerst het volume aan windmolens in het gebied en bijvoorbeeld Agriport A7, waar voor 200.000 huishoudens elektriciteit wordt opgewekt, onderscheidend.

    „Daarom staat de beker niet op de kamer van de wethouder, maar is er een plankje gemonteerd bij de balie in het gemeentehuis in Anna Paulowna. Kan iedereen de prijs zien."

    NHD


    _____________________________________________________________________________


    2 reacties :

    Anoniem zei

    „Dient zich een storm aan die mogelijk leidt tot catastrofale gevolg-

    en, dan zie je dat aankomen, slaan alle parameters uit en heb je de

    gelegenheid om tijdig in te grijpen", zegt 'waddenwethouder'

    Theo Meskers (Hollands Kroon) over het niet verhogen van de

    Afsluitdijk.



    Theo Meskers moet wel over een bovennatuurlijke gave beschikken als hij een catastrofe kan zien aankomen en dan bovendien ook nog tijdig maatregelen treffen.

    Een wethouder met ongehoorde kwaliteiten waarop de bewoners van Hollands Kroon zuinig en trots moeten zijn.



    Het KNMI kan hooguit een week van te voren voorspellen dat er storm komt, ook de windrichting en de windsnelheden kunnen ONGEVEER voorspeld worden, de getijden met de daarbij behorende waterhoogtes ook en die zijn redelijk nauwkeurig, maar om te voorspellen dat er een catastrofe zal komen is alleen weggelegd voor helderzienden.

    Misschien dat onze helderziende Theo ons kan vertellen wat de eventuele tijdige?maatregelen zullen zijn die bij een extreme NW storm, met daarbij ook nog een springtij, getroffen zullen worden om te voorkomen dat een catastrofe zal volgen?

    Misschien kan hij het water tegenhouden, of met zijn bovennatuurlijke gave de wind doen afzwakken, of de Afsluitdijk omhoog stralen?

    In het verleden hebben we kennis gemaakt met Jomanda die ook over een dergelijke gave zei te beschikken, daar is het slecht mee afgelopen omdat ze na de dood van Silvia Millecam werd ontmaskerd als bedriegster.



    Maar onze Waddenzee wethouder had nog meer goed nieuws:



    Hollands Kroon heeft een bokaal ontvangen vanwege het reduceren van 4,7 ton CO2 per inwoner per jaar. Dat alleen de reductie per inwoner al 4,7 ton per jaar is ongehoord, hoeveel moet dan de CO2 uitstoot dan wel niet zijn per inwoner?



    Theo Meskers vervolgens: „We zijn erg trots op die prijs. Die is in onze ogen trouwens niet voor de gemeente, maar gewonnen door ondernemers die op dit terrein hun nek in Hollands Kroon uitsteken."



    Onze helderziende Theo is trots op de ondernemers die hun nek uitsteken.

    Bedoelt onze Theo daar de energie bedrijven en de boeren mee die op kosten van de belastingbetalers Noord-Holland vol plempen met zwaar gesubsidieerde windmolen?

    Zoals we laatst hebben kunnen lezen is na Duits onderzoek gebleken dat de windmolen industrie vooral in Nederland zwaar is geïnfiltreerd door de Maffia. Daar is weinig ruchtbaarheid aangegeven omdat het de regering slecht uitkomt dat dit algemeen bekend wordt.

    Welke risico's lopen deze ondernemers? Het omvallen van een windmolen? Het in brand vliegen van een windmolen waarbij enkele monteurs omkomen? Of is er de angst dat er een paar wieken afwaaien? Daar zijn dan weer de nodige subsidies voor of de verzekering dekt de schade.

    Het enige risico dat de windmolen eigenaars lopen is de kans op een "muisarm" bij het internetbankieren als ze kijken hoeveel subsidie er weer op hun rekening is bijgeschreven.

    Subsidie die door de gewone burgers betaald worden.



    Misschien dat Waddenzeewethouder Theo Meskers zich eens wat meer moet verdiepen in de realiteit en niet zoals zijn opperhoofd Rutte iedere dag verzandt in het vertellen van sprookjes aan de belastingbetaler.



    Het advies aan Meskers is dan ook om zich eens te verdiepen in een wetenschappelijk artikel http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/12/opbrengst-windenergie-te-hoog-voorgespiegeld waarin Prof. dr. ir. Verkooyen van de TU van Delft de zaken anders voorstelt als onze wethouder ons wil doen geloven.




    Anoniem zei

    Hoeveel broeikasgas stoot uw huishouden precies uit? Milieu Centraal rekent het u voor! Een gemiddeld huishouden stoot jaarlijks bijna 8,5 ton CO2 uit.
    Elk huishouden veroorzaakt door vervoer, gasverbruik en elektriciteit in huis een mengsel van broeikasgassen, waaronder CO2. Omgerekend naar alleen CO2 komt er jaarlijks gemiddeld bijna 8,5 ton (8.400 kilogram) kooldioxide vrij per huishouden. Om met bomen deze huishoud-CO2 te compenseren, moeten ruim 400 bomen in de tropen een jaar lang groeien.

    Als volgens wethouder Meskers 4,7 ton REDUCTIE per inwoner wordt behaald, dus per huishouden van vader en moeder en een kind 3 x 4,7 ton = 14,1 ton CO2 reductie. Het gemiddeld gebruik is volgens officiële cijfers bijna 8,5 ton per huishouden dan klopt de opgave van Meskers van geen kant en is zijn bewering alleen bedoeld om de zaken anders voor te stellen als ze zijn, of het is een ontstellend gebrek aan (bestuurlijke) kennis.

    Als dan bovendien nog op grote schaal oerwoud in Zuid Amerika en Indonesië wordt gekapt om producten te verbouwen voor bio brandstof dan is het voor de gemiddelde burger niet moeilijk te begrijpen dat we aan alle kanten door de politiek en de milieumaffia voor het lapje gehouden worden met alleen maar als doel nog meer geld binnen harken.

    Als het anders is dan horen we het graag van de wethouder middels een rectificatie in de Polderbode.

    Een reactie posten