Polenhotel' in Wieringerwerf gaat door

Datum:
  • donderdag 5 december 2013
  • in
  • Categorie: , ,

  • WIERINGERWERF - De verbouwing van het voormalige kantorencomplex van Driessen op De Stek in Wieringerwerf tot ’Polenhotel’ kan definitief doorgaan.




    Bij de gemeente Hollands Kroon zijn geen bezwaren binnen gekomen tegen het plan van initiatiefnemer DFC/FHS (Dutch Foreigners Care/Flexible Human Services) uit Noordwijkerhout om het lege pand geschikt te maken voor huisvesting van maximaal 71 buitenlandse seizoensarbeiders.

    Daarmee is de reeds eerder verstrekte bouwvergunning onherroepelijk geworden en kan het project van enkele tonnen worden uitgevoerd.

    Naar verwachting gaat het pension met 58 kamers vanaf voorjaar 2014 open en worden de eerste gasten welkom geheten. Het ’Polenhotel’ (bijna 1500 vierkante meter) is met name bedoeld voor tijdelijke opvang van Oost-Europees personeel, dat werkzaam is bij glastuinbouwbedrijven op logistiek en agrarische bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer.

    NHD

    3 reacties :

    Sam Kooy zei

    Hoe zit het toch met die 700.000 !!! werklozen in ons land, nederlanders dus. Ho, Ho, wacht even. De bedrijven zijn door de overheid verplicht een percentage minder-valide mensen in dienst te nemen tegen zeer lage kosten. Kunnen immers de gemeentelijke boekhouding in gunstige zin worden bijgesteld ! En....onze echte werkloze is lange tijd buiten schot gebleven en mogelijk dus nog langer. Het is te verwachten dat hun werk nu wordt ingenomen door Oosteuropeanen, d.w.z. per 1 jan. 2014. Bulgaren, Roemenen, en nog een handjevol Polen. De naam "Polenhotel" zal naar verwachting wegens de economische opbloei va hun homeland wel moeten worden aangepast. Zou kunnen per 1 januari 2014 als een golf van Roemenen en Bulgaren, al dan niet met goede bedoelingen, ons land zal overspoelen. Zij direkt een verwarmd home maar zij die door de crisis hun huis en haard verloren, gezinnen uit elkaar zijn gerukt, leven nu soms letterlijk op straat en zijn afhankelijk van de Voedselbank. Hoe denkt de politiek daarover. Ik heb ze niet gehoord.

    Anoniem zei

    Polen worden inmiddels te duur, vandaar de toestroom van Bulgaren en Roemenen.
    Binnenkort kunnen de turken ook zonder visum naar Nederland reizen, misschien dat die nog goedkoper werken en anders haalt Brussel een nog armer land bij de EU.

    Mijnheer Kooy heeft gelijk, de politiek hoor je niet, die zijn er ook al lang niet meer voor de gewone man, net zo min als Brussel er is voor de gewone man.
    Kort geleden verkondigde Van Rompuy weer dat er nog meer democratie moet komen. Deze ongelooflijke engerd krijgt het met zijn collega's voor elkaar dat er steeds minder democratie is in Europa.
    Duitsland spreekt zijn veto uit over de komst van Bulgaren en Roemenen, in Nederland is 80% van de mensen ook TEGEN blijkt uit een grootschalige enquête en wat doen die landverraders in de Tweede Kamer? Juist daar is 80% VOOR de komst van Oost Europeanen.
    Nederland is in 1945 bevrijd van de Duitsers, maar het wordt hoog tijd dat we bevrijd worden van Brussel, dan nog liever een provincie van Duitsland, we hebben nu ook al nietsmeer te vertellen.

    Ik zal ondertekenen met anoniem, maar in dit land weet de roverheid alles van haar burgers, de voormalige Sovjet Unie is er niets bij en we slapen met z'n allen gewoon verder en als het maart is kiezen we weer allemaal voor de oude politiek.

    Sam Kooy zei

    Zo is dat mister Anoniem. Jouw laatste zin lijkt me pure werkelijkheid en laten - we ons nederlanders - gewoon vernederen tot we erbij neervallen. En dan nóg ..... doen we als brave hollanders niets !

    Een reactie posten