Opbrengst windmolens lager dan verwacht

Datum:
  • dinsdag 24 december 2013
  • in
  • Categorie:
  • 24 december 2013 -  De opbrengst van windmolens is tot nu toe vijftien procent minder dan verwacht.


    "Tot op heden heeft het het afgelopen jaar minder hard gewaaid dan gemiddeld", zei Windcentrale-initiatiefnemer Harm Reitsma dinsdag.

    Wel heeft het stormachtige weer van de laatste maanden een hoop goed gemaakt. Dit geldt onder andere voor de aandeelhouders in De Jonge Held en de Groote Geert, twee molens in Delfzijl die in handen zijn van Windcentrale.

    Volgens Reitsma is het aantal aandeelhouders in noordelijke windmolens gestegen. Windcentrale, het bedrijf waarvan hij mede-oprichter is, biedt mensen de mogelijkheid om mede-eigenaar van windmolens te worden. "Het weer is heel veranderlijk en dat geldt voor de wind ook", aldus Reitsma.

    NHD

    1 reacties :

    Anoniem zei

    "Wel heeft het stormachtige weer van de laatste maanden een hoop goed gemaakt.": Stormachtige/harde wind is nadelig voor de verhouding 'opbrengst en nuttig ge-verbruik ervan'. Dat deze stormachtige wind desalniettemin een hoop goed heeft gemaakt geeft aan hoe bizar de subsidieregeling is. De subsidiebijdrage dient gebaseerd te zijn op de netto bijdrage van deze stroomopwekking. Dus welk deel ervan nuttig ge-verbruikt is.

    Een reactie posten