Tegenstanders Windpark Wieringermeer organiseren zich

Datum:
  • dinsdag 26 november 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  • Middenmeer - Het verzet tegen de realisatie van Windpark Wipringermeer groeit.
    Mike Deutekom

    Naast bewoners van de Kolhomerweg hebben nu ook anderen zich gemeld. Gisteravond kwamen tegenstanders uit alle windstreken van de polder en Nieuwesluis bijeen om de volgende stappen te bespreken.

    Han Lammers werpt zich op als woordvoerder van de groep bewoners. „We merken dat het een heikel punt is in de gemeenschap. Veel tegenstanders durven er niet voor uit te komen, uit angst voor kwade gezichten bij Buren die straks geld krijgen omdat er op hun land een turbine geplaatst wordt. Dat is een kwalijke kant van hoe het nu gespeeld wordt. Mensen komen tegenover elkaar te staan."

    Hoewel dus niet iedereen met naam en toenaam in de krant genoemd wil worden, krijgen Lammers en andere tegenstanders wel steeds meer steun. Rixt de Boer is een van hen. Zij woont aan de Oostermiddenmeerweg en heeft al jaren last van het testpark van ECN. „Juist omdat de turbines steeds hoger en zwaarder worden, neemt de overlast toe." Ook Gert Veenstra van de Nieuwersluizerweg wil geen turbines in zijn 'natuurgebied' achter zijn huis. „Ik roep tegenstanders op om zich bij ons aan te sluiten. Als ze er staan kun je niet meer terug." Lammers: „Dat kan via de website: www.wieringermeer.geenwindturbines.nl, waar nog tot en met donderdag zienswijzen kunnen worden ingediend tegen de startnotitie, of per mail: wieringermeer@geenwindturbines.n1

    NHD




    1 reacties :

    Anoniem zei

    De mensen aan de Nieuwesluis komen nu in aktie!

    2 jaar geleden is er door een groep 2 MAAL gefolderd en hierop
    is GEEN reactie ontvangen.

    Beetje mosterd na de maaltijd.

    Een reactie posten