Stevige lobby voor komst Microsoft naar Middenmeer

Datum:
  • woensdag 20 november 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • MIDDENMEER - De komst van een datacentrum van Microsoft naar Middenmeer is mede te danken aan een intensieve lobby, die ruim vier jaar heeft geduurd.

     Daarbij zijn niet alleen provincie, gemeente en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord betrokken geweest, maar ook diverse invloedrijke personen namens het rijk. 

    De deal om een datacentrum te bouwen op logistiek en agrarisch bedrijventerrein Agriport A7 heeft aan een zijden draadje gehangen. Binnen de top van Microsoft hebben - tot voor kort - aarzelingen bestaan over de mega-investering, die tot een bedrag van twee miljard euro kan oplopen. Vandaar dat de directie van Agriport gedeputeerde Jan van Run in allerijl heeft gevraagd medio september mee te reizen naar het hoofdkantoor van Microsoft bij Seattle, Washington. Dit om de besprekingen het beslissende zetje te geven.

     Die missie is geslaagd. Het voorcontract voor de komst van Microsoft naar Middenmeer is intussen getekend, de voorbereidingen voor grondaankoop en vestiging zijn in gang gezet. Wanneer de bouw van de volledig beveiligde en bewaakte faciliteit van de Amerikaanse softwarereus op Agriport wordt gerealiseerd, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat eerst zo’n 1500 heipalen in de grond moeten worden geslagen.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten