Raad: Moerbeek open laten

Datum:
  • vrijdag 29 november 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Anna Paulowna - Locatie de Weel weer in beeld voor transformatorstation.

    Mike Deutekom

     Een transformatorstation past niet in de Moerbeek. Dat open landschap moet bewaard blijven. Dat vindt het overgrote deel van de gemeenteraad van Hollands Kroon. Daarmee komt de locatie bij De Weel weer in beeld als plek waar het transformatorstation mogelijk wel gebouwd gaat worden. Dinsdag neemt het college een besluit.

    De gemeenteraad werd gisteren gevraagd zijn zienswijze over de vergunningaanvraag van Tennet/Liander te geven. De oppositiepartijen Lada, Senioren Hollands Kroon (SHK), Partij Vrije Liberalen (PVL) en Progressief Wieringermeer (PW) wilden eigenlijk eerst nog eens over het besluit praten waarmee de raad het college de beslissingbevoegdheld heeft gegeven, maar gaven uiteindelijk toch aan in elk geval tegen de Moerbeek als plek te zijn. Zijtwende heeft hun voorkeur, ondanks dat Tennet die locatie heeft verworpen vanwege de hogere kosten.

    Ook D66 gaf in haar zienswijze aan tegen de Moerbeek te zijn, maar wilde verder geen keuze maken. „We hebben niet alle informatie. Alleen zeggen dat Zijtwende te duur is, is niet voldoende. Locatie 6, bij het Verlaat, is nog een mogelijkheid."

    Het CDA en de VVD vinden een transformatorstation in de Moerbeek een te grote inbreuk in het landschap, ook al betekent dat dat De Weel daardoor weer in beeld komt.

    De PvdA is verdeeld. Twee leden zijn voor de Moerbeek omdat daar de minste mensen er last van hebben, de andere twee kiezen voor het landschap en daarmee voor De Weel.

    De ChristenUnie kiest voor locatie 5, bij de rotonde op het Verlaat. „Een, trafostation en turborotonde vullen elkaar aan qua lelijkheid."


    NHD


    1 reacties :

    Anoniem zei

    En zo is het! De Raad heeft gesproken, nu kan het college alleen nog maar volgen, of niet in de Moerbeek of naar huis!

    Een reactie posten