Polenhotel open vanaf voorjaar 2014

Datum:
  • vrijdag 8 november 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • 8-11-2013 - Hollands Kroon - Groen Licht voor verbouwing Driessenpand * 58 kamers * Pension voor Agriport * Maximaal 71 seizoensarbeiders 


    Martijn Gijsbertsen 

    Vanaf voorjaar 2014 kunnen de eerste buitenlandse seizoensarbeiders worden gehuisvest in het voormalige, leegstaande kantorencomplex van Driessen op De Stek in Wieringerwerf.

    Die verwachting spreekt Sander Guijt uit namens initiatiefnemer DFC (Dutch Foreigners Care)/FHS (Flexible Human Services) in Noordwijkerhout. De initiatiefnemer heeft sinds kort groen licht van de gemeente Hollands Kroon voor het verbouwen van kantoorruimte tot 58 logiesverblijven voor ten hoogste 71 arbeidsmigranten. Dat waren aanvankelijk zestig tijdelijke gasten.

    „Zodra de bouwvergunning onherroepelijk is, gaan lokale aannemers voor ons op die locatie aan de slag", stelt Guijt over het toekomstige pension voor vooral Oost-Europees personeel van glastuinbouwbedrijven op Agriport A7.

    De verbouwing van het pand in een 'Polenhotel' van bijna 1500 vierkante meter kost 'enkele tonnen'.

    Toezicht 

    Hollands Kroon heeft van DFC de garantie dat het pension 24 uur per dag toezicht krijgt: een beheerder wordt aanspreekpunt voor gasten, buurbedrijven en omwonenden. Ook komen er recreatievoorzieningen.

    Seizoenarbeiders die een kamer op De Stek betrekken, worden verplicht zich bij de gemeente in te schrijven.

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten