Ook Trafo in Middenmeer

Datum:
  • woensdag 20 november 2013
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Middenmeer - Terwijl het stof over de bouw van een toekomstig transformatorstation bij de Moerbeek, 't Veld of Verlaat nog stevig aan het opwaaien is, staan nieuwe plannen voor het volgende trafostation in dezelfde gemeente Hollands Kroon reeds voor de deur.



    Martijn Gijsbertsen 

    Vanwege aansluiting van her Windpark Wieringermeer (plaatsing van bijna 100 windmolens in lijnopstelling langs het Waard- en Groetkanaal tussen Wieringen en Medernblik op het stroomnet, zou in de buurt van Middenmeer een 150 kilovoltstation moeten verrijzen.

    Overleg

    Provincie, netbeheerdersTennet en Liander, ministerie van economische zaken en gemeente zijn hierover reeds in overleg getreden. Begin volgend jaar verwachten zij te weten welke voorbereidingen voor daadwerkelijke realisatie zullen moeten worden getroffen.

    Het toekomstige trafostation bij Middenmeer is noodzakelijk, omdat de capaciteit van het huidige elektriciteitsnet in de Kop van Noord-Holland ontoereikend is voor het verwerken van opgewekte energie afkomstig van Windpark Wieringermeer.

    De 'groene' stroom die via deze windmolens voor circa 275.000 huishoudens in de regio kan worden gewonnen, moet straks via hoogspanningskabels naar het trafostation worden getransporteerd, waar het in een lager voltage kan worden doorgegeven.

    Omvang

    Hoe groot en welke omvang het trafostation in de Wieringermeer krijgt, is nog niet helemaal duidelijk. Wel wordt het kleiner dan die bij de Moerbeek, 't Veld of Verlaat. Het station bij Middenmeer komt daarmee in verbinding te staan, net als met doorgiftestations in Anna Paulowna en Westwoud.
    ________________________

    Windpark

     Windpark Wieringermeer
    is een initiatief van Nuon, 
    ECN en losse windmolen-
    eigenaren. Aan het project 
    hangt een prijskaartje van 
    bijna 700 miljoen euro. 
    Het park levert 300-400
    megawatt vermogen op. 

    _______________________


    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten