Niets staat datacentrum Microsoft in Middenmeer in de weg

Datum:
  • vrijdag 1 november 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • 31 oktober 2013  MIDDENMEER - Microsoft kan zonder problemen een datacentrum op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer bouwen.
    Tegen de voorgenomen komst van de Amerikaanse softwaregigant naar de Wieringermeer is bij de gemeente Hollands Kroon geen enkel bezwaar binnen gekomen.

    Microsoft wil ruim twee miljard in nieuwbouw langs de snelweg tussen Den Oever en Hoorn investeren. Het bedrijf heeft haar oog op veertig hectare perceel laten vallen, waar servers met een totaalcapaciteit van 17,5 megawatt komen te draaien.

    NHD



    1 reacties :

    Anoniem zei

    Het is wel duidelijk waarom er in de Moerbeek een trafostation moet komen, er wordt nu nog niet over gepraat maar dit trafostation is nodig voor het datacentrum van Microsoft om zonder problemen 17,5 megawatt te kunnen laten draaien.
    Het is daarom wel heel dieptreurig dat in de Moerbeek waar het internet superslecht is (nl. nog geen 1mb/sec terwijl je betaal voor min. 8mb/sec ) de lasten van een 4 ,5 ha. grote trafostation voor het goed functioneren van servers voor internet verkeer van een groot deel van Europa (waar iedereen wel een goede internetverbinding heeft).
    Ik stuur dit nu via internet uit de Moerbeek maar met rooksignalen had het stukken sneller gegaan.

    Dank u

    Een reactie posten