'MER niet nodig voor kippenstal'

Datum:
  • maandag 4 november 2013
  • in
  • Categorie: ,

  • Wieringermeer - Voor de bestemmingsplanprocedure voor een grote kippenstal aan de Oosterterpweg bij Wieringerwerf is volgens het college van Hollands Kroon geen milieu effectrapportage (MER) nodig.

     Dat concluderen burgemeester en wethouders op basis van de beoordeling door de Milieudienst. De dienst heeft een notitie en een akoestisch onderzoek bekeken en is van mening dat een MER-procedure niet nodig is omdat de ontwikkelingen geen belangrijke negatieve milieugevolgen heeft.

    Aan de Oosterterpweg komen de pluimveerechten van drie bedrijven (van de Oosterterpweg, Robbenoordweg en Tussenweg) samen, waardoor er een kippenstal van bijna 6000 vierkante meter mag worden gebouwd. Nu mag men op die locatie een stal hebben van 1950 vierkante meter.

    NHD




    1 reacties :

    Dekker zei

    Ieder onderzoek van de Milieudienst is bij voorbaat dubieus omdat die dienst precies doet wat de politiek ze opdraagt. We kennen allemaal het gezegde "U vraagt en wij draaien", zo is het bij de milieudienst ook, aangestuurd door wethouder(daar is ze weer) Franken.

    Een reactie posten