'Geen raad zonder oppositie'

Datum:
  • zaterdag 2 november 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Schagen - Jelle Beemsterboer heeft begrip voor oppositie * Stemming over motie Slot ook in het geding
    Hans Duin 

    „Ik heb begrip voor dit politieke statement van de oppositie." Toch hoopt Jelle Beemsterboer (CDA), leider van de grootste politieke partij in de Schager gemeenteraad, dat er nog een oplossing uit de bus rolt. ,,Mijn standpunt is overigens: als de oppositie dinsdag inderdaad niet komt opdagen en zelf in Markt 18 gaat vergaderen, dan annuleren we onze eigen raadsvergadering."

    Beemsterboer denkt wel dat de oppositie een mooie kans voor open doel laat liggen: „De partijen zijn met een voorstel voor de raad gekomen, waarbij zij Peter van der Kruit als begeleider voor de
    Slot-kwestie willen aanstellen. Wij zouden dat idee, van harte hebben gesteund. Ik had die motie graag aanstaande dinsdag aangenomen, want hoe meer de tijd vordert, hoe groter de problemen worden.Ik wil toch kijken of er een manier is om die motie zo snel mogelijk door de raad te krijgen."

    Burgemeester Marian van Kampen zegt begrip te hebben voor de emoties: „Ik wacht de reacties van de andere partijen nog af. Mijn voorstel voor een spoedig overleg tussen de fractievoorzitters, blijft van kracht."

    Frans Bas maakt namens D66 deel uit van de oppositie. Hij denkt dat de motie inzake het Slot wel op tijd wordt aangenomen: „Wij willen dat de twee problemen, die er nu spelen, afzonderlijk worden besproken. Je hebt de Slot-kwestie en het politieke vertrouwen. Desnoods wil ik maanclag komen om de motie aan te nemen. Maar wij vergaderen in elk geval dinsdag in Markt 18, waarbij we hopen dat de mensen, die achter ons staan, daar ook fysiek aanwezig zijn. Dan staat het vertrouwen op de rol. We zijn nog steeds ontzettend geschokt over wat er dinsdagavond is gebeurd."

    Hans Kroger (JESS) wil graag duidelijkheid: „Alleen de standpunten van het college, het bestuur van het Slot en van Kasteel Schagen zijn er niet. lk hoop dat die snel komen."


    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten