Aanwijzing landelijk gebied deels van tafel

Datum:
  • donderdag 21 november 2013
  • in
  • Categorie: ,
  •  Schagen - De provincie heeft een reactieve aanwijzing tegen het bestemmingsplan Landelijk Gebied Harenkarspel gedeeltelijk ingetrokken.
    Richard Zut 

    De aanwijzing had tot gevolg dat de gemeente Schagen geen wijzigingsplan mocht opstellen dat kon leiden tot het afgeven van vergunningen voor het oprichten en opschalen van windturbines. Gedeputeerde Staten besloten vervolgens tot het geven van de reactieve aanwijzing op 25 januari 2013. Nieuwe jurisprudentie geeft de provincie nu de mogelijkheid om te wachten met een oordeel over de toelaatbaarheid van wind-turbines totdat de gemeente Schagen het bestemmingsplan aanpast met een wijzigingsplan, en er een concrete vergunningaanvraag wordt ingediend.

    Toetsing 

    Het wijzigingsplan en de vergunningaanvraag zal dan getoetst worden aan het provinciaal beleid ten aanzien van het oprichten en opschalen van windturbines. De provincie handhaaft wel twee andere aanwijzingen: die tegen het bouwen van kassen en tegen het volbouwen van bestemmingsvlakken van niet-agrariscbe bedrijven.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten