Staten verwerpen motie Meerkip

Datum:
  • woensdag 16 oktober 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Haarlem - De provincie kan niet voorkomen dat het pluimveebedrijf Meerkip in Middenmeer uitbreidt naar 5000 vierkante meter. 

    Roel van Leeuwen 

    Volgens gedeputeerde Tjeerd Talsma (PvdA) beeft de provincie in juridisch opzicht geen kans een besluit van de gemeente Hollands Kroon te overrulen.

    Statenlicl Bram van Liere van de Partij van de Dieren waagde nog den poging om de plannen voor de kippenfabriek te blokkeren. Hij diende, samen met de SP, GroenLinks, PVV en Ouderenpartij Noord-Holland een motie in waarin hij het college van Gedeputeerde Staten opdroeg een 'reactieve aanwijzing' te geven aan Hollands Kroon, zodat de door die gemeente verstrekte omgevingsvergunning niet in werking zou treden wegens strijdigheid met provinciaal beleid.

    Gedeputeerde Talsma gaf nogmaals aan niet gelukkig te zijn over de hele situatie, vooral omdat het bedrijf groter wordt dan 4400 vierkante meter en dat zou in strijd zijn met de provinciale structuurvisie. Hij moest echter toegeven dat de gemeente een eigen afweging heeft gemaakt die juridisch niet is aan te vechten. Daarom ontraadde hij de motie.

    De coalitiepartijen (VVD, CDA, PvdA en D66) en ChristenUnie/SGP stemden vervolgens tegen de motie.



    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten