Stappen gezet tegen herrie 'De Ambtenaar'

Datum:
  • maandag 14 oktober 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Bovenin windturbine 'De Ambtenaar' in de Wieringermeer bij Medemblik zijn maatregelen getroffen om geluidsoverlast in te dammen.
    Enkele uitsparingen in het kopgedeelte zijn dichtgemaakt om een hinderlijke zoemtoon bij bepaalde windsnelheden te temperen.

    „De fabrikant laat binnenkort metingen uitvoeren en dan moet blijken of dit werkt. Het is vervelend wanneer mensen overlast ondervinden", zegt woordvoerder Luc Schuurmans van Rotation Services, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor inspecties en onderhoud van De Ambtenaar.

    Aanleiding voor de stappen zijn klachten uit de Wieringermeer, dat onder de gemeente Hollands Kroon valt. Een eerdere klacht bij de cornmissie beroep en bezwaar is ongegrond verklaard, omdat het geluidsniveau binnen de normen valt.

    Blikvanger 

    De windturbine is in Medemblik een blikvanger, maar levert daar geen klachten op. De naam De Ambtenaar verwierf de turbine in de tijd dat ze wegens technische mankementen niet in beweging kwam. Met een vermogen van 7 megawatt behoort De Ambtenaar tot de grootste categorie windturbines. De molen voorziet 13.000 gezinnen van stroom.

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten