OZB-verhoging in Hollands Kroon?

Datum:
  • woensdag 30 oktober 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon - Waarom een OZB-verhoging?

    Huizen dalen in waarde; volgens het CBS, de van staatswege aangestelde en derhalve onbetrouwbare cijfertjesgoochelaar, bedraagt de daling sinds medio 2008 ruim 20%. Toch flikt de gemeente Anna Paulowna, pardon het is Hollands Kroon die het flikt, de OZB-stijging weer ter discussie te stellen. Tegelijkertijd aanbidt de coalitie bestaande uit het CDA, PvdA en VVD de nieuwe godheid windmolen waaraan de bewoners van de huizen in de omgeving automatisch tribuutplichtig worden door de aderlating op de waarde van hun huizen. Het CDA ligt op de knieën voor deze nieuwe Gouden Kalf afgod, de PvdA denkt nog steeds volgens de marxistische doctrines dat de mens volledig de hand heeft in het reilen en zeilen van zijn bestaan door in dit geval een socialistische vorm van “gratis” energie in hun samenleving verplicht te stellen en de VVD kan niet verder denken dan de poen die hun vrienden die molens oplevert. Als zodanig is de VVD nog het minst oneerlijk; deze club ontkent niet dat het menselijk egoïsme prevaleert in zijn gedrag terwijl daarentegen die twee andere clubjes de ware ego-aard der mensen verdoezelen onder theologische en marxistische prietpraat.

    Inkomens zijn allang niet meer in overeenstemming met het begrotings/steelgedrag van de overheid; of dit nu landelijk, provinciaal of gemeentelijk is; allemaal jatten ze erop los terwijl lonen, uitkeringen en pensioenen juist dalen. Kennelijk is men erop uit de mensen te verarmen (o.a. BTW, alle heffingen, inkomstenbelasting, brandstofprijzen per 01-01-2014) zodat wij binnenkort allemaal met de hand aan de pet bij Nawijn om een aalmoes moeten vragen om een broodje te kopen en hij die sloebers wat kopergeld toegooit; waarmee wij maar zeggen willen dat de staat/gemeente ons straks alles afpakt zodat IEDEREEN volledig afhankelijk wordt van HET SYSTEEM.

    Nu is JAS voor alle vormen van alternatieve energie MITS deze economisch en volledig onafhankelijk van subsidies zijn. Windmolens daarentegen staan in Nederland altijd in een landelijk bebouwde kom, draaien en blijven draaien op uw belastinggeld (via de post transportkosten op uw elektriciteitrekening) en last but not least doen die molens als extraatje de WOZ van huizen binnen een straal van minimaal 1000 meter in elkaar storten terwijl de bewoners ervan het volle pond WOZ moeten betalen, dan is en blijft Stichting JAS faliekant tegen. En waar al helemaal NOOIT over gepraat wordt zijn de effecten van die ondingen op de gezondheid. Geeft niks hoor, dat wordt gewoon betaald uit een verhoging van de ziekenfondspremie zodat ook deze malheur veroorzaakt door de overheid, door u betaald wordt.

    En het zijn niet alleen de windmolens die uw woongenot verpesten; zo komt in de omgeving van Nieuwe Niedorp een schitterend trafostation te staan wat vooral nodig is om de toekomstige gratis windenergie te reguleren. Vanwege de wispelturige aard van de wind zijn ingewikkelde regelstations nodig en dit is er een van; ziedaar weer een indirecte aanslag op uw vermogen en trek nog maar eens een 25% extra van de waarde van uw huis af als U IN DE BUURT WOONT. Hoezo, hypotheken die onder water lopen?

    Nu wordt elektriciteit de laatste tijd enkele tienden van centen goedkoper horen wij de vooroplichters van het noodlijdende en te koop staande Nuon met tromgeroffel aankondigen. Zal best; maar dat komt niet door windmolens maar eerder door het overaanbod aan stroom en teruglopende economie. Subsidies op molens blijven gelijk en windmolenkosten zitten vooral in de transportkosten van Liander en dat is net weer even een iets andere overheidsclub vol gedienstige ambtenaren en gewillige ex-politici die een groot deel van uw stroomrekening bepalen. kijk maar eens op die rekeningen.

    Wellicht zult u kunnen concluderen dat ook zonne energie niet zo goedkoop is; ook al spaart u de helft van de stroom uit, de stroomrekening daalt hooguit 20 tot 25% en dan rekenen wij de afschrijving op de installatie niet eens mee. Dat gaat straks net als bij een CV–installatie; als de HR-combiketel 10 jaar oud is telt die ook niet mee in de waarde van een huis. Na 10 jaar kunt u de panelen vervangen en als u gebruik maakt van accu’s zijn die ook aan de beurt. Qua afschrijving lijken zonnepanelen dus nog duurder dan een gewone CV-gasinstallatie. het is maar dat u het weet en reken het toch ZELF eens uit!

    Nu schijnen de lieden in het gemeentehuis nog steeds niet in te zien dat wij in een buitengemeente c.q. landelijk gebied wonen waar geen praktisch vervoer mogelijk is en dat een auto een pure noodzaak is om alle vormen van dienstverlening en werk te bereiken. De staatsboeven in Den Haag hebben inmiddels bekonkeld dat de brandstofprijs per 1 januari a.s. omhoog gaat; als u even naar Den Helder of Schagen moet of inkopen doet in AP dan zijn de kosten voor de brandstof al gauw zo’n €4. En 50 van zulke ritjes per maand, wat geen uitzondering is, komen U al gauw op €200 te staan.

    Navrant zijn ook de bij de OZB-aanslag inbegrepen verhoging van de riool- en afvalstoffenheffing. Vooral die afvalstoffenheffing is een giller; de mensen kopen minder, er wordt dientengevolge minder afval opgehaald door het van staatswege en EU georganiseerde consuminderen (= opzettelijke verarming) terwijl daarentegen de tendens is dat deze heffingen omhooggaan. Dit komt o.a. door het totale mismanagement van HVC met zijn deelname in Afrikaanse vuilverwerkers, het experimenteren met vuilverwerking systemen die al lang op de markt te koop zijn maar waarvan HVC vindt dat zij willen laten zien een wiel uit kunnen vinden, het deelnemen in windmolenparken op de Noordzee. Al deze eclatante beslissingen door het mismanagementteam worden genomen terwijl zij diep in de schulden steekt. Dan maar wat vuilnismannen op straat geschopt met goedkeuring van de aandeelhouders de gemeentes in Noord Holland (dus beste lezer; uiteindelijk bent u dat) terwijl de omhooggevallen ambtenaren-baasjes en gevluchte en weggestuurde politici lekker mogen blijven zitten. Geeft niks hoor, die ‘achterlijke burgers’ moeten toch betalen en wij draaien in de gemeenteraad net zo lang totdat elke partij overtuigd is van de noodzaak van een verhoging om het gepruts van het management te bekostigen.

    Redactie JAS

    0 reacties :

    Een reactie posten