Moerbeek krijgt trafo

Datum:
  • woensdag 23 oktober 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Moerbeek - Gemeente gaat verder met aanvraag.

    Liset van Ravenzwaaij  

    Gemeente Hollands Kroon gaat verder met de aanvraag van Tennet en Liander voor het bou wen van een omstreden transformatorstation tussen Moerbeek en. Blokhuizen (locatie B2-2). Gistermiddag hebben burgemeester en wethouders ingestemd met de eerste fase van de vergunning; ontheffing van het bestemmingsplan.

    Wethouder Lia Franken meldt dat voorafgaand aan het collegebesluit op alle bezwaren van omwonenden is ingegaan. „Niemand wil graag een trafostation in zijn achtertuin. Maar waar het om gaat is dat er zo min mogelijk mensen overlast ervaren. En dat is op de huidige plek, bekend als locatie B3-2."

    Overlast

    Het college heeft ook nog gekeken naar locatie vier (nabij De Weel) en locatie zes (bij Verlaat). „Op de hui- dige locatie wordt nu eenmaal minder overlast ervaren dan bij locatie vier omdat er minder omwonenden zijn en locatie zes is een natuurgebied waardoor daar bouwen nu eenmaal onmogelijk is."

    Voor nu wil Franken zo snel mogelijk ands in gesprek met de omwonenden over de landschappelijke inpasbaarheid van het trafostation. Op 28 november zal de gemeenteraad met zienswijzen komen over het besluit van het college. Tot die tijd ligt de aanvraag voor een ontheffing van het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis. De tweede fase, het afgeven van de omgevingsvergunning, zal begin februari zijn. „Daama kunnen omwonenden planschadeprocedures aanvragen; bij Tennet en Liander", aldus wethouder Franken.

    Hans van Wijk, dorpsraadvoorzitter van Moerbeek, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie. Dorpsbewoners van Moerbeek leggen zich er echter niet bij neer en laten weten bezig te zijn met een actieplan om hun dorp 'te redden' van een transformatorstation.

    __________________________________
    Omstreden 

    De komst van het trafostation
    is omstreden. De gezondheids-
    risico's zijn niet duidelyk en 
    omwonenden verliezen het
     weidse uitzicht waar zij zo
     van houden.
    __________________________________

    NHD






    0 reacties :

    Een reactie posten