'Drie wethouders goed werkbaar'

Datum:
  • zaterdag 12 oktober 2013
  • in
  • Categorie: ,

  • Hollands Kroon - Jaarlijks wordt een bedrag tussen de 80.000 en 90.000 euro bespaard.



     LydiaJasper 



    De raad moet het voorstel nog goedkeuren, maar in de begroting houdt de gemeente Hollands Kroon er rekening mee na de verkiezingen met drie wethouders verder te gaan in plaats van met de huidige vier. „Hiermee wordt jaarlijks een bedrag tussen de 80.000 en 90.000 euro bespaard; dat is inclusief alle lasten", aldus wethouder Enno Bijlstra.

    „Drie wethouders is goed werkbaar." Hollands Kroon is met vier fulltime wethouders van start gegaan, vanwege de drukte die op het bestuur afkwam vlak na de fusie. Een heleboel zaken moesten — zoals dat zo fraai heet — worden geharmoniseerd. „Ik heb financien, personeel en organisatie in mijn portefeuille", geeft Bijlstra als voorbeeld. „Dat zijn belangrijke posten in het begin — achter de schermen bovendien — maar daar heerst nu rust. Die zaken kunnen verdeeld worden "

    Bijlstra verwijst naar Medemblik. „Dat is een met Hollancls Kroon vergelijkbare gemeente; met drie wethouders. De gemeente Schagen draait nu met vier wethouders."

    Laatste periode 

    Voor Bijlstra is het overigens de laatste periode als wethouder. „Ik ben zeventig en zal mezelf op een lijstduwerpositie laten zetten. Mocht ik toch met voorkeurstemmen worden gekozen dan kan ik altijd als raadslid aan de slag. Maar ik stop als wethouder. Zelfs al zal ik het werk vreselijk missen, want het is een prachtige baan."

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten