Dump boorafval Taqa in Middenmeer zonder risico's

Datum:
  • zondag 8 september 2013
  • in
  • Categorie:
  • MIDDENMEER - Er bestaan geen risico’s voor volksgezondheid en milieu op stortplaats Wieringermeer, wanneer Taqa in Middenmeer boorafval dumpt dat vrijkomt bij het realiseren van gasopslagputten in de Bergermeer.
    Dat antwoordt wethouder Lia Franken van Hollands Kroon op vragen hierover van ChristenUnie-raadslid Johan Paul de Groot.

    Hij stelde die na een stuk in het Noordhollands Dagblad over het storten van zo’n 25.000 ton boorgruis (zand, klei en boorspoeling) door Taqa in Middenmeer.

    Taqa heeft een onafhankelijk gespecialiseerd bureau onderzoek laten doen naar de samenstelling en verwerking van het boorafval. De conclusies luiden dat er geen bodembedreigende stoffen in de grond terecht komen, stortplaats Wieringermeer op die taak is berekend en alles volgens de regels verloopt.

    NHD




    2 reacties :

    Anoniem zei

    Er bestaan heden ten dage geen onafhankelijke onderzoeksbureau's meer.

    De opdrachtgever bepaalt wat er in een rapport moet kopmen te staan, doet dat onderzoeksbureau dat niet dan ook geen opdrachten meer, dus failliet.

    Dat weet Lia Franken ook wel na zoveel jaar wethouderschap, weet ze het na al die jaren nog niet, dan is ze zo dom als het achterend van een varken.
    Weet ze het wel dan is het een bedriegster.

    Christen Unie raadslid Paul de Groot weet het natuurlijk ook wel, maar zo lijkt het alsof hij zijn uiterste best voor de burgers doet.

    Hollands Kroon zit er maar mee opgescheept.

    Anoniem zei

    Gat U maar rustig slapen!

    Een reactie posten