Voorkeurs plek trafostation

Datum:
  • zaterdag 22 juni 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Alle pijlen op Zijtwende gericht
    Martijn Gijsbertsen 

    Hollands Kroon moet alle pijlen richten op Zijtwende, beoogd bedrijventerrein ten zuiden van Schagen, om daar een transformatorstation van de grond te krijgen.‘


    Die voorkeur is gisteravond in Anna Paulowna door meerdere partijen in de gemeenteraad van Hollands Kroon uitgesproken boven een plek ten noorden van de Hartweg. Beide opties zijn door verkenner/bemiddelaar Roel in 't Veld naar voren geschoven ten faveure van de aanvankelijk beoogde plaats voor bouw van een trafostation door Tennet-Liander in 't Veld.

    Een buslading mensen uit dat dorp en de omgeving van de Hartweg ving gematigd tevreden de terugreis aan, nadat coalitie en oppositie hun mening aan burgemeester en wethouders hadden geventileerd.

    Van blijdschap kon nog geen sprake zijn. Want mislukken de inspanningen om vergunningen voor een trafostation bij Zijtwende rond te krijgen, dan kunnen beide locaties zomaar opnieuw in beeld komen.

    Diverse insprekers uit de buurt van het geopperde alternatief ten noorden van de Hartweg lieten weten dat zij 'hevig zijn geschrokkete, 'overvallen' of 'het gevoel hebben in een soap terecht te zijn gekomen'. De raad nam een beetje van hun angst weg door haar oog te laten vallen op Zijtwende. „Er zijn bij dit sort projecten altijd gedupeerden, dit is de minst schadelijke optie", stelde Lada-raadslid Ard Smit.

    NHD



    2 reacties :

    P. v. d. Munnik zei

    De vraag is, waarom moet het transformatorstation met alle geweld in de gemeente Hollands Kroon komen?
    Er zijn buiten Hollands Kroon gemeentes waar het station ook geplaatst kan worden zonder overlast voor omwonenden.
    Als we bovendien eens stoppen met die subsidieverslindende windmolenonzin dan is een dergelijk station helemaal niet nodig.

    Anoniem zei

    Het zijn net kleine kinderen in de gemeenteraad van Hollands Kroon: ik wil het, ik wil het, ik wil het!

    Een reactie posten