Tweede Exloërmond te koop aangeboden op Marktplaats

Datum:
  • vrijdag 21 juni 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • TWEEDE EXLOËRMOND - Dorp protesteert tegen windmolens.
    Inwoners van Tweede Exloërmond hebben hun dorp te koop aangeboden op Marktplaats.

    Het dorp mag volgens de advertentie tegen elk aannemelijk bod weg. Voor inlichtingen kunnen geïnteresseerden terecht bij gedeputeerde Rein Munniksma. 

    Het gaat om een actie van een groep inwoners van Tweede Exloërmond, die protesteert tegen de komst van windmolens in hun regio. Door de windturbines zou volgens de actiegroep de gezondheid van de dorpsbewoners in gevaar komen, mede door door geluidsoverlast en slagschaduw.

    Een aantal inwoners overweegt zijn huis te verkopen als de windmolens er komen.


    RTV Drenthe

    3 reacties :

    Anoniem zei

    Je kunt je huis NOOIT MEER VERKOPEN als er
    geldverslindende, lelijke, gezondheidsschade aanbrengende windturbines van 150 meter hoog in je achtertuin staan.

    Bakker zei

    Het aantal inwoners van Nederland die geen enkele weet hebben van de kwalijke gevolgen van windmolens voor de volksgezondheid is ontzettend groot. Mede doordat partijen als "Groen" Links, PvdA, D'66, en na een 180 graden draai, ook de VVD, blijven hameren op de komst van meer windmolens en omdat het deze partijen niet uitkomt wordt een goede voorlichting angstvallig vermeden.

    Ook hebben veel inwoners geen benul van het lage rendement van de molens, terwijl ook slechts mondjesmaat bekend is dat de normale energiecentrales gewoon door draaien omdat ze stand-by moeten zijn.
    Ook moeten we niet vergeten dat "we" ons verplicht hebben de energie besparende doelstellingen van de EU te halen en wat die doelstellengen betekenen ervaren we dagelijks vanwege de steigende lastendruk en de hoge tekorten in Nederland omdat ons geld met miljarden tegelijk wegvloeit naar de arme Zuid-Europese landen.

    Zolang deze regering en bovenal de EU potentaten het voor het zeggen hebben zal Nederland steeds verder wegzakken in het moeras van armoede en ellende.

    Anoniem zei

    We zijn niet zover weg van het feit dat Nederland een "derde wereldland" zal zijn.
    Velen zullen hierom lachen maar er gaat zoveel geld naar zogenaamde arme landen die er niets voor doen.

    Een reactie posten