Trafo-advies is 'fantastisch nieuws'

Datum:
  • woensdag 12 juni 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Juichen durven ze nog niet omdat er nog niks definitief is, maar er is wel alle hoop op een goede afloop, geeft Piet Veldman aan.
    Winnie van Galen 

    Hij is voorzitter van actiegroep Houd de Dorpen Groen die hardnekkig streed tegen een transformatorstation bij De Weel pal tegen 't Veld.

    Houd de Dorpen Groen voerde sa- men met enkele andere partijen, waaronder de dorpsraad 't Veld,
    verzet tegen de geplande locatie van het acht voetbalvelden grote transformatorcomplex met een bouwhoogte van 18 meter.

    Maandag zijn partijen door bemiddelaar Roel In 't Veld op de hoogte gebracht van zijn bevindingen. Veldman: „Het is fantastisch nieuws, maar de race is nog niet gelopen. Eerst moet de gemeenteraad zich nog uitspreken over het advies van In 't Veld."

    Op de tegenwerping dat het gek moet lopen wil het advies van de bemiddelaar worden afgewezen reageert Veldman: „Wij verwachten dat de gemeenteraad het advies zal onderschrijven, maar zeker weten doe je het nooit." In maart van dit jaar heeft Houd de Dorpen Groen met Roel in 't Veld gesproken. Daarna bleef het stil zoals partijen hadden afgesproken, wachtend op de uitkomst van de rapportage.

    Welke afloop ze hadden verwacht?

    'We verwachten dat gemeente akkoord gaat' 

    Veldman: „De meningen waren verdeeld. Er waren mensen bij die vonden dat er eigenlijk niet zo veel alternatieven waren. Anderen waren hoopvol gestemd dat er een andere oplossing uit de bus zou komen." John Schuijt, tijdelijk woordvoerder (wegens absentie van Wim Sepers) van de protesterende bewoners van de Rijdersstraat in 't Veld wfl alleen laten weten "blij" te zijn met het advies van de bemiddelaar. Hij doet er verder het zwijgen toe, omdat partijen 'hebben afgesproken niets te zeggen totdat de gemeenteraad op 19 juni over het onderwerp heeft vergaderd.

    „En als ik zoiets toezeg, dan houd ik me daaraan", aldus Schuijt.

    Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon beraadt zich nog op de rapportage van de bemiddelaar, laat een woordvoerder weten.

    Transformatorstation De Weel is een gezamenlijk project van TenneT/Liander en is nodig voor de modernisering van het elektriciteitsnetwerk in de Kop van Noord:Holland.

    NHD


    Overzicht Trafostation






    0 reacties :

    Een reactie posten