'Logistiek hoort óók op Agriport'

Datum:
  • woensdag 26 juni 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Middenmeer - Ontwikkelaar en Hollands Kroon niet op één lijn over bestemmingsplan.

    Martijn Gijsbertsen

    Een 'paniekreactie", berustend op een misverstand. En een uitnodiging om Hollands Kroon ervan te overtuigen dat Agriport A7 bij Middenmeer ooit is bedacht als bedrijventerrein voor agribusiness en logistiek.

    Zo noemt Anton Hiemstra van Hiemstra BV, grondlegger/ontwikkelaar van Agriport, de weigering van de gemeente om behang- en verfspecialist Graham & Brown uit Zwaag tijdelijk op het complex langs de A7 toe te staan. En het collegebesluit om de regels voor vestiging op Agriport aan te scherpen.

    „Het lijkt nu net of wij rare dingen doen, dat is absoluut niet het geval", aldus directeur Hiemstra. „In het bestemmingsplan staat dat„groothandel in bouwproducten is toegestaan. En dat is wat Graham & Brown hier van plan is."

    Huistransporteur

    ,,Het wordt geen fabriek waar ze producten maken, maar een logistiek centrum. In samenwerking met hun huistransporteur Gam Bakker, die al op Agriport zit en in dezelfde wagens ook agrarische producten vervoert. Niemand hoeft bang te zijn dat hier een of andere bouwmarkt komt. We willen helemaal geen consumenten op dit terrein," Hiemstra BV wil een bedrijfspand in aanbouw van zo'n 6500 vierkante meter vijf jaar aan Graham ,& Brown verhuren. Het groenteteelt- en overslagbedrijf zou daar aanvankelijk zelf haar intrek in nemen.

    ,,Nadat we de huur op onze huidige locatie hadden opgezegd en nieuwbouwplannen hebben ontwikkeld, zijn we benaderd of we de ruimte die we nu huren willen overnemen. Dat is bijna rond, waardoor- de nieuwbouw vrij is en beschikbaar voor Graham & Brown."

    Dat Hollands Kroon daar een stokje voor steekt, is volgens Hiemstra een 'onhandig besluit', „Nee, we ondernemen geen stappen omdat ons dat niet zint. De beslissing is genomen buiten ons om, dus de gemeente heeft recht op uitleg. Die gaan wij verschaffen."

    Wethouder Theo Meskers (economische zaken} stelt desgevraagd dat Agriport over Graham & Brown 'een helder signaal' vanuit de gemeente heeft gekregen. „'Wij zijn ervoor dat de economie op Agriport de ruimte krijgt, maar hebben te maken met spelregels. Volgens onze interpretatie kan dit bectrijf zich daar niet vestigen en is er plek voor Graham & Brown op Robbenplaat, een ander bedrijventerrein in Hollands Kroon. Mocht Hiemstra daar anders over denken, dan horen we dat wel."

    NHD





    0 reacties :

    Een reactie posten