Jess voert druk op over VVV

Datum:
  • dinsdag 4 juni 2013
  • in
  • Categorie:
  •  Noordkop - De fractie van politieke partij Jess voert de druk op het college van Schagen op met een nieuwe reeks vragen orntrent het faillissement van de Regionale VVV (RVVV).
    Richard Zut r.zut@hdcmedia.n1 

    Per e-mail draait Jess-fractievoorzitter Hans Kröger het college de duimschroeven aan. „Bij gebrek aan afdoende antwoord vragen we nogmaals inzage in de samenwerkingsovereenkomst tussen RVVV en betrokken gemeenten, en om de afspraken die met. de RVVV-directie zijn gemaakt over het opstellen van een plan voor verbetering."

    Kroger zegt dat zijn andere gestelde vragen over het hoe en waarom van het faillissement en de rol daarbij van Raad van Toezicht en gemeente onvoldoende beantwoord zijn. „Zo wordt gesteld dat de directeur bestuurder van de VVV in de korte tijd dat zij haar taak vervulde actief heeft gewerkt aan een toekomstvisie voor een gezonde organisatie. Vindt het college dat een directeur bestuurder die haar subsidiegever niet informeert over een op korte termijn aanstaande faillissement haar werk goed doet, en dat die daarbij ook heeft gewerkt aan een toekomstvisie en een gezonde VVV?"

    Jess zet ook grote vraagtekens bij de langdurige afwezigheid van mevrouw Van Kalsbeek, voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT), die bovendien slechts uit twee in plaats van de volgens de statuten verplichte vijf leden bestond: „Zij was het laatste halfjaar op wereldreis. Waarom is deze zeer zwakke personele bezetting geaccepteerd terwijl de financiële situatie zo nijpend was? En waarom is bij de doorstart personeel van 'buitenaf'' aangenomen?"



    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten