Datum:
  • donderdag 13 juni 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • HOLLANDS KROON - Ondanks inspanning negatief resultaat Hollands Kroon
    De eerste jaarrekening van de gemeente Hollands Kroon, over 2012, laat uiteindelijk een negatief resultaat zien van 3,2 miljoen euro. De cijfers zijn vooral negatief beinvloed door afwaarderingen op grondgebruik van bedrijventerreinen en mogelijke woningbouwlocaties.


    Wethouder Enno Bijistra: "Door de economisch recessie rnoest de gemeente in 2012 de vooruitzichten op inkomsten uit verkoop van grond naar beneden bijstellen en verwerken in de jaarrekening. Dit komt neer op een totaalbedrag van bijna 2,8 ,miljoen euro."

    Bouwleges 

    Daarnaast zijn ook de inkomsten van de gemeente uit bijvoorbeeld bouwleges door tegenvallende resultaten in de bouw ongeveer zeven ton lager uitgevallen.

    Uit de jaarcijfers blijkt wel dat de eerste bezuinigingsopgave van bijna 3,3 miljoen euro, waarvan een half miljoen op personeel, vorig jaar wel is gerealiseerd. Daarnaast zijn de personeelskosten ook nog eens bijna een miljoen lager uitgevallen. En is er een voordeel van o,6 miljoen op de voorziening voormalig personeel door actieve begeleiding van oud-medewerkers en oud-wethouders naar nieuw werk. Hollands Kroon heeft in totaal 3,5 miljoen euro gerealiseerd op bedrijfsvoering.

    De jaarrekening wordt donderdag juni in de gemeenteraad behandeld. De jaarstukken liggen vanaf 7 juni ter inzage in De Ontmoeting en de drie servicepunten.

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten