In mei van dit jaar escaleerde een burenruzie in Van Ewijcksluis zodanig dat de ene buurman de ander te lijf ging met een moker en een stoeptegel. Het leverde de verdachte een contact- en locatieverbod op alsmede een 'poging tot zware mishandeling'.
Rechter W. Oosterbroek besloot gisteren echter de zaak aan te houden en een bemiddelaar in te schakelen. „Een zwaargewicht", beloofde zij de betrokkenen. Wel is de vrijwillige medewerking van beide partijen bij dit traject nodig. Beiden stemden in, nadat ze apart waren gehoord.
Oosterbroek vreest dat een rechtszaak de huidige gespannen situatie niet zal oplossen. Zij ziet er heil in om een deskundige bemiddelaar met beide partijen te laten praten. '' U hoeft geen vrienden te worden. Als u maar in de toekomst met respect kunt overleggen. Zonder dat u elkaar naar de keel vliegt."
Zolang het traject met de bemiddelaar loopt, wordt de strafzaak aangehouden. Wel blijft het locatieverbod van kracht.
NHD
1 reacties :
Van onafhankelijke rechters(voor zover ze tegenwoordig nog bestaan met al hun bijbanen)mag verwacht worden dat ze op de hoogte zijn van het strafrechtelijke verleden van betrokkenen.
Had deze rechter die kennis gehad, wat natuurlijk zou moeten, dan had ze geweten dat in het verleden bij een der partijen zich dezelfde problemen hebben voorgedaan.
Ook toen is er bemiddeld en zijn er zogenaamde waterdichte afspraken gemaakt met politie en gemeente, ook toen trokken de betrokkenen zich niets aan van de afspraken en gingen ze op de oude voet verder met hun misdragingen.
Heeft deze vrouwelijke rechter daarentegen wel geweten wat er zich in het verleden heeft afgespeeld dan is haar uitspraak nog onbegrijpelijker.
Nederland verloedert in snel tempo en dat is mede te danken aan de rechterlijke macht die keer op keer aangeeft dat ze geen enkele binding meer heeft met wat er zich in de maatschappij afspeelt en leeft.
De rechterlijke macht heeft nog steeds de illusie dat streng straffen niet helpt, behalve dan in de schaarse gevallen van Eigen Recht, maar in landen waar wel streng wordt gestraft is veel minder criminaliteit.
Het woord draaideurcrimineel is dan ook alleen in Nederland een gewoon begrip, met dank aan onze taakstraf uitdelende rechters.
Een reactie posten