39 bezwaarschriften kustversterking

Datum:
  • donderdag 13 juni 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Petten - 39 bezwaarichriften dan wel zienswijzen zijn bij provincie Noord-Hollarni ingediend tegen het plan voor kustversterking bij Petten en Callantsoog.
    Harry de Jong

    Wellicht dat het aantal bezwaren nog iets groter is. „Het kan zijn dat er zienswijzen zijn ingediend via gemeente of andere instanties en nog onderweg zijn naar ons", aldus woordvoerster Dorien Broekhoven van de provincie Noord-Holland.

    Verwerkt 

    De bezwaren worden nog deze zomerperiode bestudeerd door provincie, hoogheemraadschap en Rijkswaterstaat en eventueel verwerkt in het projectplan voor de aanpak van de zwakke schakels in de Noord-Hollandse kust. Indieners worden geinformeerd wat er met hun inbreng wordt gedaan.

    De reacties van de betrokken bestuursorganen verschijnen in een zogenaamde Nota van beantwoording. Dit stuk wordt medio september openbaar. Opzet is dat het werk volgend jaar kan beginnen.

    Voor de Hondsbossche en Pettemer Zeewering wordt dan nieuw strand en duin gecreëerd door zand op te spuiten. Daarbij moet ook (nieuwe) natuur worden ontwikkeld en ruimte geboden voor recreatieve ontwikkelingen. In het verlengde van de kustversterking worden ook 25 projecten in gang gezet om de kuststrook van de gemeenten Bergen en Schagen toeristisch aantrekkelijker en economisch sterker te maken.

    NHD




    0 reacties :

    Een reactie posten