Nog veel vragen over toekomst Klein Soestdijk

Datum:
  • woensdag 15 mei 2013
  • in
  • Categorie:
  • SCHAGERBRUG - Het lijkt nog maar de vraag of de gemeenteraad eind deze maand kan aangeven of het college voor de verkoop van het oude Zijper gemeentehuis zaken moet doen met van Vuure of met Van Diepen Uitzend. 

    De verkoop van Klein Soestdijk leverde woensdagavond in de raadscommissie bestuur volop discussie op. Er bleek ongerustheid bij ondernemers in de kern Schagen, er waren veel vragen van de politiek en de dorpsraad vond dat de gemeente Schagen te weinig rekening heeft gehouden met de dorpsbewoners.

     De politiek vreest verkeersoverlast bij een ’Soestdijk-super’ en vroeg om meer bestemmingsmogelijkheden te onderzoeken. Dorpsraad-voorzitter Jan Dekker gaf de uitslag van de stemming onder de 115 bezoekers van de infobijeenkomst afgelopen zaterdag: 81 procent voor het supermarktplan, 4 procent voor huisvesting van arbeidsmigranten en 15 procent voor een andere bestemming, als kantoren of woningen.

    NHD

    ______________________________________________________________


    'ISD Noordkop in gemeentehuis Zijpe'


    SCHAGERBRUG - ’Verhuis de ISD Noordkop vanuit het Westerpark in Schagen naar het voormalig gemeentehuis van Zijpe. Dan verdwijnen direct alle bezwaren die gelden bij vestiging van een XL super of arbeidsmigranten’. Zo luidt samengevat de motie van Wens4U-fractievoorzitter Merieke Bredewold die 28 mei door de gemeenteraad van Schagen wordt besproken. ’Bestemmingswijziging voor de ISD-huisvesting in Schagerbrug is niet nodig. Het Zijper Museum kan er blijven, en de oude gemeentewerf kan worden verkocht aan bewonerscollectief Hollandse Hoen’.

    _____________________________________________________________


    NHD





    0 reacties :

    Een reactie posten