College blijft voor verplaatsing coupure Den Oever

Datum:
  • donderdag 30 mei 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  • DEN OEVER - Het college van Hollands Kroon houdt vast aan de verplaatsing van de coupure in Den Oever.
    De gemeenteraad moet 19 juni aangeven of zij die voorkeur deelt of dat van haar de doorgang in de dijk op de huidige plek mag blijven.

    Inwoners van Den Oever prefereren dat laatste, omdat het een historische verbinding vormt tussen het dorp en de Vissershaven. Ook een participatiegroep, met ondernemers en inwoner, kiest hier unaniem voor. 

     Het college vindt dat een coupure in het verlengde van de Kapelsteeg bijdraagt aan de economisch en recreatieve ontwikkeling van Den Oever. Iets wat voor burgemeester en wethouders zwaarder weegt dat de historische waarde van de huidige plek. Het idee om de coupure te verplaatsen komt voor uit de toekomstige dijkversterking.

    NHD



    1 reacties :

    Sam Kooy zei

    Natuurlijk was de mening van BenW van HK te voorzien. Willen geen kat laden. Geen enkele behoefte aan de mening van de plaatselijke bevolking. Erger: schijt daar aan ! En de z.g. Raad dan. Wordt op 19 juni a.s. uiteraard een stilzwijgend: Ja. Wat danwel te denken van Burgerparticipatie die BenW al diverse keren in de mond nam ? Zondermeer een zoethoudertje om de monden van de plaatselijke of regiobevolking te snoeren. Je zal er maar wonen. In Hollands Kroon !

    Een reactie posten