Accountant trekt goedkeuring jaarrekening Den Helder in

Datum:
  • vrijdag 10 mei 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • DEN HELDER - De huisaccountant van de gemeente Den Helder, Ernst & Young, heeft zijn eerdere goedkeuring van de jaarrekening 2012 – zeg maar het huishoudboekje van het stadsbestuur – ingetrokken.

    Een opvallende actie, die burgemeester en wethouders verrast. Immers, het college heeft deze week juist die jaarrekening vastgesteld. Deze kent een tekort van drie ton. ,,Helemaal niet slecht op een begroting van 170 miljoen euro’’, aldus wethouder van financiën Suzanne den Dulk desgevraagd.

     Bij de jaarrekening zat ook het verslag van de accountant. Deze maakt doorgaans allerlei opmerkingen bij zo’n afrekening, maar de belangrijkste is de verklaring dat het financieel verslag klopt. Die verklaring lag er. 

    Den Dulk heeft de gemeenteraad inmiddels laten weten dat ’de accountant terugkomt op eerder door hen ingenomen standpunten.’ Ze gaat komende week met Ernst & Young overleggen over het hoe en waarom. 

    Tot die tijd wil ze niet meer kwijt dan dat de accountant ’tegen iets aangelopen is.’ Maar wat? ,,Daar gaan we dus over praten. Pas dan kan ik de gemeenteraad een goed en helder verhaal geven en dat ook naar buiten brengen.’’

    Het is voor het eerst in jaren dat de accountant weigert de jaarrekening van de gemeente Den Helder goed te keuren. Elders gebeurt dat vaker, recent nog in Amersfoort.


    NHD




    1 reacties :

    Dekker zei

    Al jaren is bij insiders bekend dat accountants te pas en onpas jaarrekeningen goedkeuren.
    Pas de laatste tijd wordt het frauduleus handelen openbaar en zodoende zijn de accountants genoodzaakt beter te controleren.

    Een reactie posten