Windplan Wagendorp. Grote vrees, veel zienswijzen!

Datum:
  • maandag 8 april 2013
  • in
  • Categorie: , ,
  • Gemeente Hollands Kroon heeft in procedure het Windplan Wagendorp. Dit windpark maakt geen onderdeel uit van het project Windplan Wieringermeer. Het beleid van de provincie is dat alleen het Windplan Wieringermeer nog wordt uitgevoerd, toch wordt deze procedure door Hollands Kroon gevoerd.

    Het betreft windturbines met een totale hoogte van 182 meter. Bijna net zo groot als de 198 meter hoge mega windturbine ' De Ambtenaar' vlak naast Medemblik. 
    Er staan woningen op ongeveer 700 meter.

     De gemeente Hollands Kroon heeft ervaring met windturbines in de Oostpolder en Wieringerwaard, waar inwoners ernstige overlast ondervinden van deze turbines. Deze turbines zijn 60 meter hoog en hier ondervinden de bewoners tot een afstand van 1000 meter nog ernstige overlast. Gezondheidsklachten zijn het resultaat. Maar ook de waardedaling van hun onroerend goed is een groot probleem. De woningen zijn onverkoopbaar. Op dit moment voeren meerdere omwonenden een planschadeprocedure om op deze manier de schade te verhalen.

    In het buitenland worden afstanden van turbines tot woningen aangehouden van 1500 tot 2000 meter.

    De vrees van veel Noordhollanders is, dat als dit plan buiten het Windplan Wieringermeer mogelijk is, wat staat hen nog meer te wachten. 

    De volgende zienswijzen zijn o.a. op Windplan Wagendorp ingediend.






    Zienswijze 5



    Redactie JAS

    1 reacties :

    Anoniem zei

    De reactie van Hollands Kroon op de zeer deskundige "Zienswijzes" zal luiden: NIET ONTVANKELIJK"voorspel ik u.

    De indieners zullen dan genoodzaakt zijn naar de rechter te stappen
    Zolang de gemeente een ZZP'er in dienst heeft a € 95,00 per uur om alles wat krom is op het windmolen beleid, recht te praten hoeft niemand de illusie te koesteren dat ze ook maar de kleinste kans hebben dat de gemeente een weloverwogen EERLIJK besluit zal nemen. Waarom zouden ze ook als ze middels een schimmige constructie hun vriendje(s) een tonnetje of 3 subsidie extra bij elkaar kan harken op kosten van de belastingbetaler?

    Dat is nou wat de gemeente bedoelt met burgerparticipatie, alleen luisteren naar de burgers als het ze uitkomt en anders moeten de burgers maar de kostbare stap naar de rechter zetten.

    Een reactie posten