Provinciaal geld voor groenprojecten

Datum:
  • vrijdag 5 april 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • KOLHORN - De Provincie Noord-Holland stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor de ecologische verbindingszone Omval-Kolhorn.
    Ook de waterbergingsprojecten in de Zijpe- en Hazepolder ten zuiden van Oudesluis en de Zijperzeedijk krijgen een financiele bijdrage.

    Het werk voor de ecologische verbindingszone Omval-Kolhorn is al geruime tijd bezig. Grenzend aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn worden ldeine moerasjes aangelegd, waarlangs dieren zich rnakkelijker verplaatsen. '

    In totaal trekt de provincie dit jaar ruim 31 miljoen euro uit voor groene projecten en subsidieregelingen. De subsidies zijn voor projecten die een bijdrage leveren aan de realisatie van provinciale doelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen waardoor natuur- en recreatiegebieden beter toegankelijk worden, zoals de aanleg van fietstunnels en -bruggen. Hiervoor is dit jaar een budget van 500.000 euro. Voor de aanleg van ecologische verbindingszones, zoals paddentunnels, trekt de provincie 150.000 euro aan subsidiegeld uit. De subsidieregelingen zijn vanaf 10 april opengesteld.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten