Plan windmolens wekt onrust op

Datum:
  • donderdag 4 april 2013
  • in
  • Categorie: ,

  • NOORDKOP - Er is onrust ontstaan in de Weere over het plan van energiemaatschappijen om onder andere bij dat dorp een aantal windturbines te plaatsen.

    DOOR MARCEL VERMEULEN





    In het gebied ten zuiden van de Westfriese Omringdijk tussen Kolhorn en Medemblik zouden er in totaal 44 molens moeten komen. Iemand uit De Weere, die niet met naam genoemd wenst te worden, is er achtergekomen dat Essent en andere stroomaanbieders bezig zijn tegen een financiele vergoeding landeigenaren een intentieverklaring te laten tekenen.

    Volgens Henno Dasselaar, van het platform Windmolenklachten.nl, is het voor agrariers uitermate lucratief mee te werken aan de plannen. „Boeren ontvangen per opgewekte megawatt energie dertigduizend euro per jaar. Bij drie megawatt kunnen de koeien de deur uit."

    Dasselaar kent de plannen zoals die bestaan voor het gebied. De initiatiefnemers en de projectleider meldden zich, net als verschillende families uit De Weere, bij zijn organisatie.

    Steun van de omgeving is ook een belangrijk criterium voor minister Kamp van economische zaken om aan het plan goedkeuring te geven. Dasselaar legt uit dat bij een totale productie van honderd megawatt, zoals in dit geval, de gemeente en de provincie geen toestemming hoeven te geven.

    NHD


    0 reacties :

    Een reactie posten