CDA: 'Gemeente moet kosten bewoners in windmolendossier vergoeden'

Datum:
  • vrijdag 5 april 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • De bewoners die kosten hebben gemaakt in hun strijd tegen de komst van windmolens in het Lanakerveld moeten hiervoor vergoed worden door de gemeente.

    Dat schrijft de fractie van het CDA in een brief aan het stadsbestuur. In de ogen van het CDA kan het niet zo zijn dat in een rechtstaat de burgers, om hun recht te halen, daarvoor persoonlijk de kosten moeten dragen.

    Fractievoorzitter Vivianne Heijnen: “Het is een taak van de gemeente om met goede informatie te komen in een dergelijk dossier. Hier hebben ze een steek laten vallen. Dit hebben bewoners noodgedwongen moeten opvangen met eigen investeringen in onderzoek rond de molens.”

    Omwonenden van de geplande windmolens waren de afgelopen maanden, vanwege het ontbreken van voldoende en adequate informatie vanuit de gemeente genoodzaakt om zelf met onderzoeksgegevens de raad te informeren. Nu de molens er niet komen, vindt de fractie dat de gemeente als verliezende partij de kosten die omwonenden gemaakt hebben, mag dragen. Actiegroep Windscherm vertelde dat zij kosten had gemaakt door de inzet van deskundigen, maar kon nog niet aangeven hoeveel die kosten bedragen.

     Sjak Planthof

    Maastricht aktueel



    0 reacties :

    Een reactie posten