Aanleg Kooyhaven: van oranje naar groen,

Datum:
  • woensdag 17 april 2013
  • in
  • Categorie: ,
  • Den Helder - De aanleg van de Kooyhaven ligt op schema.
    Konden de aannemers eerder dit jaar het licht op oranje zetten, nu staan vrijwel alle seinen op groen, meldt penvoerder Ewald Sc.holten van de Vries & van de Wiel. Samen met Ballast Nedam en Dura Vermeer heeft het bedrijf dit project weten binnen te slepen.

    De vorige ontwikkelaar slaagde er niet in het havengebonden bedrijventerrein tussen de twee bruggen over het Noord-Hollands,Kanaal van de grond te krijgen. Toen de combinatie van drie grote aannemingsbedrijven het stokje vorig jaar over nam, moest vrtiwel van voren of aan begonnen worden. Het plan is geheel nieuvv opgezet en doorgerekend. Aangezien het volop crisis is, neemt de combinatie een zeker risico, maar inmiddels is overeenstemming bereikt over aanvaardbare prijzen voor de gronduitgifte aan bedrijven die zich aan de haven gaan vestigen.

    Havenwethouder Kees Visser is in zijn nopje.s: „Voor ons havenbedrijf is de Kooyhaven een welkome uitbreiding. We zijn blij dat we samen met onze partner Hollands Kroon dit project leven hebben kunnen inbiazen."

    Directeur Martin Bosch van Port of Den Helder bevestigt de woorden van de Helderse wethouder.

    NHD

    1 reacties :

    Anoniem zei

    Is er al bekend wie zich er gaat vestigen? Als ik een garage koop heb ik toch eerst een auto nodig om in te stallen?

    Een reactie posten